Αρχική Κόσμος Ευρωπαϊκή Ένωση Μογκερίνι: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

Μογκερίνι: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως την πυρηνική συμφωνία», διεμήνυσε η Φεντερίκα Μογκερίνι, στον απόηχο της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Συνάντηση θα έχει η ίδια με τους ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας, για το θέμα.

Το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να στηρίζει την πλήρη εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν με όλα τα πιθανά μέσα, καθώς είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ο διάλογος, προκειμένου να αποφευχθεί η ένταση στην περιοχή, απηύθυνε η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και την πλήρη εφαρμογή της. Θα έχουμε επίσης σήμερα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, συνάντηση ανάμεσα σε εμένα και τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας, για να συζητήσουμε το πώς μπορούμε να στηρίξουμε με τον καλύτερο τρόπο την πλήρη εφαρμογή… της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν που για εμάς παραμένει κλειδί για την ασφάλεια στην περιοχή μας… Θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε με όλα τα μέσα και με όλη την πολιτική βούληση», σημείωσε η Μογκερίνι.

Πριν από έναν χρόνο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απόφασή του να αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Την κοινή πεποίθηση των ευρωπαϊκών χωρών ότι είναι αναγκαία μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, αλλά και να εφαρμόζεται, μετέφερε σήμερα και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

ροη ειδησεων