Αρχική Κοινωνία Κουφοντίνας: Συνεχίζω μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος

Κουφοντίνας: Συνεχίζω μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος

Αυτή είναι η θέληση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα , όπως τη διαμήνυσε στην συνήγορο του, Ιωάννα Κούρτοβικ, μετά τη δημοσιοποίηση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου Βόλου με το ποίο ομόφωνα απορρίφτηκε το δίκαιο αίτημα του για χορήγηση της τακτικής άδειας εξόδου από τη φυλακή.,

Και μάλιστα με ένα σκεπτικό που προκαλεί εύλογα ερωτήματα καθώς στο παρελθόν εισαγγελείς και δικαστές που του είχαν χορηγήσει τις προηγούμενες άδειες, δεν είχαν αμφισβητήσει ότι πληροί όλες τις προυποθέσεις του νόμου για να του αναγνωρίζεται το δικαίωμα , όπως σε κάθε κρατούμενο , του ευεργετικού μέτρου της άδειας.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ο Δημήτρης Κουφοντίνας:

«Δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα.

Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας.

Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο.

Γι’ αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος. Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση.

Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση. Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο υπόγειο Νοσοκομείου Βόλου

10 Μάη του 2019».

ΠηγηDocumento

ροη ειδησεων