Αρχική Πολιτική 15 Μαΐου ξεκινά ο διάλογος Ελλάδας- Β. Μακεδονίας για τα εμπορικά σήματα

15 Μαΐου ξεκινά ο διάλογος Ελλάδας- Β. Μακεδονίας για τα εμπορικά σήματα

Στις 15 και 16 Μαΐου στην Αθήνα, θα ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ επιχειρηματικών κοινοτήτων από την Ελλάδα και της Βόρεια Μακεδονία, για τις εμπορικές ονομασίες και για τα εμπορικά σήματα, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Από ελληνικής πλευράς, στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ο ΣΒΒΕ και ο ΣΕΒΕ. Τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου θα προσκομιστούν στην ομάδα των ειδικών —επίσης προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών — η οποία θα συμπαρίσταται τεχνικά και νομικά στο έργο τους.

«Τα δύο μέρη θέλουν να εκφράσουν την πολιτική τους βούληση για να επιλυθούν τα όποια προβλήματα σε σχέση με τις ονομασίες» είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Μπράχος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ.

Ο κ. Μπράχος, διευκρίνισε, ότι με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών, η συζήτηση δε γίνεται ανάμεσα στα δύο κράτη, αλλά μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων τους, που ορίζουν και τα θέματα του διαλόγου και πρόσθεσε:

«Τα δύο κράτη προσπαθούν με καλές υπηρεσίες να ενισχύσουν με θετικό τρόπο αυτόν τον επιχειρηματικό διάλογο και να ενθαρρύνουν την ομάδα ειδικών για την εύρεση των όποιων απαιτούμενων λύσεων, εκεί που υπάρχουν προβλήματα».

Στην ομάδα ειδικών — η οποία θα ενημερώνεται για τα αποτελέσματα του επιχειρηματικού διαλόγου και θα παρέχει επιστημονική στήριξη — εκτός των εκπροσώπων των δύο χωρών, θα συμμετέχουν και θα καλούνται κατά περίπτωση αντιπρόσωποι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τα Σήματα και τις Επωνυμίες και από τον αντίστοιχο οργανισμό του ΟΗΕ. Επίσης, θα παρακολουθούν τη διαδικασία σε αυτήν την ομάδα ειδικών, οι δύο γενικοί γραμματείς των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, ο Ιωάννης Μπράχος και ο ομόλογος του Βίκτορ Ντιμόφσκι, αλλά μόνο στο κομμάτι που αφορά την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ροη ειδησεων