Αρχική Πολιτική Καχύποπτος ο Κρέτσος για την συνεργασία Facebook με Ellinika Hoaxes

Καχύποπτος ο Κρέτσος για την συνεργασία Facebook με Ellinika Hoaxes

«Δεν είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, είναι θέμα Δημοκρατίας. Ξαφνικά το Facebook αποφάσισε να βάλει έναν τροχονόμο στο χώρο του διαδικτύου και να αποφασίζει μία εταιρεία που δεν έχει την επάρκεια» σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος.

Ο ίδιος, θα ήθελε να μάθει αν το Facebook απευθύνθηκε σε ειδικούς, ερευνητικά ινστιτούτα ή στο ΕΣΡ πριν λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση. «Στη Γαλλία υπάρχουν πέντε σοβαροί οργανισμοί που κάνουν αυτή τη δουλειά, στις ΗΠΑ υπάρχει το Associated Press. Έδωσαν τον ρόλο σε μία εταιρεία που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό, ανοίγοντας μία επικίνδυνη κερκόπορτα. Αύριο – μεθαύριο μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο το Google».

Επίσης, επισήμανε ότι πρέπει να ανοίξει μία ευρύτερη συζήτηση για το αν πρέπει να «επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο της πολιτείας με τις λεγόμενες GAFAM (Google, Amazon, Facebook, Microsoft, Apple) γιατί είναι εταιρείες αθροιστικά έχουν χρηματιστηριακή αξία κοντά στα 4 τρισ. δολάρια, ελέγχουν το περιεχόμενο, ελέγχουν τη διακίνηση των ιδεών, μπορούν να ελέγχουν ακόμα και εκλογές και δημοψηφίσματα, ενώ δεν αποδίδουν πίσω στην κοινωνία τα έσοδα που θα έπρεπε να αποδώσουν. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει στους στόχους του των επόμενων ευρωεκλογών».

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφερόμενος στα fake news, σημείωσε ότι υπάρχει μία ανερμάτιστη κατάσταση στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι κάτι που δε λύνεται με καταστολή, καθώς δεν είναι στο μυαλό της κυβέρνησης, αλλά με μιντιακό εγγραμματισμό, με ενίσχυση της κριτικής σκέψης των πολιτικών και για αυτό έχουν αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες.

Πηγηavgi.gr

ροη ειδησεων