Αρχική Πολιτική Ρήγας για ευρωεκλογές: Θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προπαγάνδα οι δημοσκοπήσεις

Ρήγας για ευρωεκλογές: Θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προπαγάνδα οι δημοσκοπήσεις

Την αισιοδοξία του για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, υποστηρίζοντας ότι «η καταδίκη του νεοφιλελευθερισμού, της ακροδεξιάς αναβίωσης, του ρατσισμού και της λιτότητας στην Ευρώπη στις 26 Μαΐου θα είναι προάγγελος προοδευτικών εξελίξεων στην Ευρώπη και θα προετοιμάσει το έδαφος για τη μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Για την Προοδευτική Συμμαχία

Ο ΑΝΥΕΘΑ σχολίασε ότι «η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μια στρατηγική επιλογή, δεν αποτελεί μια “διεύρυνση” του ΣΥΡΙΖΑ σε όμορους χώρους, αλλά συσπείρωση των χώρων αυτών γύρω από έναν κοινό σκοπό, που υπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού και την υποχρέωση όλων μας να ορθοποδήσει η χώρα».

«Αυτή είναι και η κατεύθυνση της Προοδευτικής Συμμαχίας», εξήγησε, «ανάπτυξη με προοδευτική διακυβέρνηση, απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την παλινόρθωση του πολιτικού κατεστημένου που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Οι παρούσες συνθήκες αποτελούν ευκαιρία για να εκφραστεί αυτό που ήταν το ζητούμενο εδώ και χρόνια. Η κοινή, δηλαδή, πολιτική – εκλογική έκφραση των προοδευτικών δυνάμεων, με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτό αποτελεί μια αναγκαιότητα προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία ανάκαμψης της χώρας μετά την έξοδό της από τα μνημόνια και την κρίση. Οι συνθήκες είναι ώριμες και ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών και στις ανάγκες της κοινωνία».

Κριτική στη ΝΔ

Απαντώντας στο ερώτημα για τα ποσοστά που δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ οι διάφορες δημοσκοπήσεις επανέλαβε ότι «η επαφή μας με τους πολίτες κάθε άλλο παρά δείχνει αυτό που προβάλλουν οι δημοσκοπήσεις. Οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες θα δώσουν τις απαντήσεις τους, διαψεύδοντας ηχηρά την προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας και των μιντιακών της φίλων».

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να καταθέσει τροπολογία για την ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου, ο ΑΝΥΕΘΑ επισήμανε ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ κάθε φορά που πάει να κάνει ένα βήμα, τον προσπερνούν οι εξελίξεις, αναγκάζοντάς τον να τρέξει πίσω από αυτές. Το κάθε πράγμα, λοιπόν, στον καιρό του, κι έτσι θα γίνει και με το ζήτημα του αφορολογήτου. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί και πάλι με άδεια χέρια».

«Ενδεικτικό, μάλιστα, της υποκρισίας και του λαϊκισμού του», προσθέτει ο κ. Ρήγας «είναι το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν, όταν φιλοξένησε στην Ελλάδα τον πολιτικό του φίλο, τον κ. Βέμπερ με τις γνωστές ανθελληνικές θέσεις, ούτε που διανοήθηκε να του θέσει το ζήτημα».

Για την Τουρκία

Αναφορικώς με την τουρκική προκλητικότητα ο Πάνος Ρήγας σημείωσε ότι «η τουρκική ηγεσία έχει εργαλειοποιήσει γεωπολιτικά την παραβατικότητα, μια τέτοια κατάσταση όμως δεν μπορεί να σταθεί πουθενά και να παραγάγει αποτελέσματα».

«Πρόκειται για μια αδιέξοδη τακτική, που το μόνο που προσφέρει στην τουρκική πλευρά είναι η απομόνωση. Εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος η απομόνωση αυτή των γειτόνων μας να ανατροφοδοτεί έναν φαύλο κύκλο νέων εντάσεων και προκλήσεων», εξηγεί.

«Είναι κάτι που το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη και παίρνουμε τα μέτρα μας. Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι στην εποχή μας δεν μπορεί να ασκείται διεθνής πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν και σε μεγαλοϊδεατισμούς επανασύστασης αυτοκρατοριών. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που συνιστά πόλο σταθερότητας κι αυτό αποτελεί το γεωπολιτικό μας πλεονέκτημα», προσθέτει.

 

ροη ειδησεων