Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις "Και επί Ε.Ρ.Ε ταυτίστηκαν με την δωσιλογία και σήμερα η ΝΔ ταυτίζεται...

«Και επί Ε.Ρ.Ε ταυτίστηκαν με την δωσιλογία και σήμερα η ΝΔ ταυτίζεται με την δωσιλογία»

«Τρία πακέτα θετικών μέτρων για την κοινωνία, θα φέρει στη Βουλή και θα ψηφίσει η Κυβέρνηση, όσο η ΝΔ θα καταθέτει τροπολογίες», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, καλεσμένος στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ1.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Σε λίγες μέρες έρχονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο οι διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, μια πολύ σημαντική αποκατάσταση και μια επιστροφή χαμένων εισοδημάτων γιατί έχει αναδρομική ισχύ. Επομένως οι χήρες και οι χήροι τα λεφτά που θα έχαναν από τον Μάη του 2016.

Επίσης, έρχεται μια πολύ σημαντική διάταξη που αφορά τα βαρέα και ανθυγιεινά. Υπάρχουν σήμερα οικοδόμοι που είναι 57 και 58 ετών, και ο υπάρχων νόμος έλεγε ότι πρέπει να έχουν 1000 ένσημα στα τελευταία 13 χρόνια. Εμείς αλλάζουμε το εύρος των ετών. Από τα 13 τα χρόνια τα κάνουμε 17 και έτσι άνθρωποι που δεν καλύπτονταν τώρα θα καλύπτονται και θα μπορούν να πάρουν σύνταξη.

Έρχονται και οι 120 δόσεις και μέσα από αυτές 80.000 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα θα πάρουν σύνταξη, εκεί που δεν θα έπαιρναν ποτέ. Μέσω του επανυπολογισμού, δηλαδή μέσω της σημαντικής απομείωσης του χρέους, θα μειωθεί και το οφειλόμενο ποσό και ο χρόνος που θα μπορούν να εισπράξουν τη σύνταξή τους.

Η ρύθμιση μέσω των 120 δόσεων είναι σημαντική, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι με την ένταξη στη ρύθμιση αυτή οι προσαυξήσεις απομειώνονται στο 85%. Αυτά είναι σημαντικά πράγματα που «κρύβονται» κάτω από το «120 δόσεις». Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αυτό θα λήξει και θα είναι προς όφελος του κόσμου.

  • Οι ελαφρύνσεις και ο χρονικός ορίζοντας για την ψήφισή τους

Καταρχήν αυτό που κάνουν στη ΝΔ με τις τροπολογίες που καταθέτουν «σήμερα» ενώ επίκειται ψήφιση νομοσχεδίων εντός της εβδομάδας, μου θυμίζει την Ε.Ρ.Ε.

Εκείνη η παράταξη τότε είχε ταυτισθεί με δωσιλογία και τώρα το ίδιο κάνουν. Δωσιλογία είναι η στάση της ΝΔ. Τότε τορπιλίζαν και τώρα τορπιλίζουν. Ζητάνε, δηλαδή, να πάμε τώρα στη μείωση του αφορολογήτου, να τορπιλίσουμε όποια διαδικασία διαλόγου και συζήτησης για να δημιουργηθεί πρόβλημα στη χώρα. Κορόϊδα δεν είμαστε. Και κυρίως δεν μπορούμε να πιαστούμε κορόϊδα από τη ΝΔ για ένα και μόνο λόγο: ποτέ ο νοικοκύρης δεν πιάνεται κορόϊδο στο τέλος της ημέρας από αυτόν που έφαγε τα λεφτά, από αυτόν που έφτασε τη χώρα εδώ που είναι σήμερα.

Γνωρίζει κάποιος αν αύριο το πρωί ξεσπάσει μια παγκόσμια κρίση; Κανείς δεν το γνωρίζει. Ένας νοικοκύρης πολιτικός σαν τον κ. Τσίπρα έχει βάλει στην άκρη χρήματα για να προστατεύσει τη χώρα του. Κανείς δεν το είχε κάνει μέχρι το 2015, τώρα το κάναμε εμείς και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει αγγίξει τα 50 δισ. ευρώ

  • Κόπηκαν τα δώρα και οι μισθοί και οι συντάξεις, έχουν γίνει μεγάλες περικοπές…

Μας ενδιαφέρει αν οι πολίτες δικαιούνται τα χρήματα αυτά. Ο κ. Μητσοτάκης βάζει χέρι στο δικαίωμα του εργαζόμενου, βάζει χέρι στον ιδρώτα του. Τα λεφτά του ελληνικού δημοσίου δεν τα έφερε από το σπίτι του, είναι λεφτά του ελληνικού λαού. Όποιος τα δικαιούται και εφόσον τα δημοσιονομικά το επιτρέπουν, ότι πει η Δικαιοσύνη ότι πρέπει να επιστραφεί, θα επιστραφεί. Γιατί εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε τα χρήματα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να επιστρέψει χρήματα, κόβει μόνο και έκοβε άμεσα.

Μπορούμε και θέλουμε να επιστρέψουμε τα χαμένα δικαιώματα εφόσον τελειώσουν οι δικαστικές διαδικασίες.

Θα υπάρξουν τρία «κύματα» επιστροφών και θετικών μέτρων και στο τέλος έχουμε την ΔΕΘ όπου εκεί δεν θα τάξουμε, εκεί θα ψηφίσουμε. Εκεί θα γίνει ο απολογισμός και μετά θα γίνουν οι εκλογές.

Ότι φοβάται η ΝΔ και ελπίζει ο κόσμος θα το γευτούν. Εμείς θα ψηφίζουμε θετικά μέτρα και η ΝΔ θα πηγαίνει στο παρελθόν και θα μιλά για τροπολογίες….

 

 

 

ροη ειδησεων