Αρχική Πολιτική «Ό,τι υποσχεθήκαμε τον Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ το έχουμε πραγματοποιήσει κατά 80%»

«Ό,τι υποσχεθήκαμε τον Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ το έχουμε πραγματοποιήσει κατά 80%»

«Παρουσιάζουν τον Κ. Μητσοτάκη αυτοδύναμο γιατί αν γίνει συζήτηση με ποιον θα συγκυβερνήσει, το ΚΙΝΑΛΛ δεν θα μπει καν στην Βουλή, οι πολίτες πρέπει να έχουν αηδιάσει, φαίνεται στα ποσοστά τηλεθέασης για συγκεκριμένα κανάλια που αισθάνεται ότι τον υποτιμούν βαθύτατα» δήλωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφερόμενη στην πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα, ενόψει των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, είπε ότι «ήδη το κλίμα είναι πολύ νοσηρό, αξιοποιούνται τα πάντα για να ανεβάσουν το πρεστίζ του κ. Μητσοτάκη, που προπαγανδίζεται από παντού, ως ο μέλλων πρωθυπουργός και μάλιστα αυτοδύναμος, ώστε να μην υπάρξει συζήτηση για το με ποιον θα συγκυβερνήσει και το ΚΙΝΑΛΛ οδηγηθεί στο να μην μπει καν στην Βουλή. Όλα αυτά αποσιωπώνται, αναφέρεται μόνο η αυτοδυναμία ως σχεδόν σίγουρη… Οι πολίτες πρέπει να έχουν αηδιάσει … φαίνεται στα ποσοστά τηλεθέασης … συγκεκριμένα κανάλια ο κόσμος τα αποφεύγει γιατί αισθάνεται ότι τον υποτιμούν βαθύτατα».

Σημείωσε ωστόσο πως «και η Αριστερά συμμετέχει, αυτό είναι ένα ζήτημα … συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτό το κλίμα, δεν έχει σημασία ποιος ξεκινάει αλλά πόσοι συμμετέχουν … παρά την θέλησή μας, βρισκόμαστε πολλές φορές κι εμείς σε αυτή την αντιπαράθεση που δεν έχει καμία ουσία, αλλά απλώς αποδεικνύει την αγωνία του τερματοφύλακα πριν το πέναλτι».

Αν γινόταν διάλογος

Αν ο διάλογος γινόταν πάνω στην πραγματική ατζέντα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και τις ευρωπαϊκές, συνέχισε η κ. Χριστοδουλοπούλου, τον αγώνα ενάντια στην λιτότητα και τον νεοφιλελευθερισμό, για την διάσωση και οικοδόμηση ενός κοινωνικού κράτους, τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά, τα άλλα θα ήταν πολύ περιθωριοποιημένα.

Επιπλέον, η κ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρθηκε και σε σειρά θετικών μέτρων που προβλέπεται να θεσμοθετηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς μία αριστερή κυβέρνηση είναι αναμενόμενο να προχωρά σε αναδιανομή πλούτου «για την ανακούφιση των κοινωνικά αδύναμων και συνολικά των πολιτών … ξέρω ότι ήδη, ό,τι υποσχεθήκαμε τον Σεπτέμβριο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το έχουμε πραγματοποιήσει κατά 80% … και θα γίνουν και οι 120 δόσεις για τα χρέη προς ταμεία και οι 120 δόσεις για την εφορία … νομίζω ότι οι πολίτες θα τα αξιολογήσουν όπως πρέπει».

Πηγηleft.gr

ροη ειδησεων