Αρχική Κοινωνία Εξηγήσεις για την ανθρωπιστική βοήθεια στους μετανάστες ζητά η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Εξηγήσεις για την ανθρωπιστική βοήθεια στους μετανάστες ζητά η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε επείγουσα επιστολή προς τους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη, σχετικά με πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Περάματος της Λέσβου, ζητώντας να γνωστοποιηθούν οι λόγοι της παρουσίας του και της πιθανής εμπλοκής του στη διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού ζητήματος.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Στο λιμάνι του Περάματος Λέσβου κατέπλευσε πλοίο με την ένδειξη 1a –SS-3-1-18 RESCUE ZONE το οποίο κατά πληροφορίες ανήκει σε ΜΚΟ και από το οποίο ακολούθως έγινε εκφόρτωση υλικού σε παλέτες.

Δεδομένης της ανησυχίας των κατοίκων της περιοχής της Γέρας θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε: α) τους λόγους που κατέπλευσε το εν λόγω πλοίο στο Πέραμα Λέσβου, β) τους λόγους της παραμονής του γ) εάν έχει κατατεθεί αίτηση οποιασδήποτε αδειοδότησης για συμμετοχή του πλοίου σε δράσεις που συνδέονται με τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος και δ) εαν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε σχετική άδεια.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
Χριστιάνα Δ. Καλογήρου»

ροη ειδησεων