Αρχική Κόσμος Τζορτζ Παπαδόπουλος: «Μου την είχαν στημένη»

Τζορτζ Παπαδόπουλος: «Μου την είχαν στημένη»

Ο πρώην σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, δήλωσε στο Sputnik «Μου την είχαν στημένη» κι ότι οι βρετανικές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών τον χρησιμοποίησαν ως αποδιοπομπαίο τράγο.

Εξάλλου, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είναι ο πρώτος άνθρωπος που δήλωσε ένοχος τον Οκτώβριο του 2017 για ψευδείς καταθέσεις στο FBI, για την υπόθεση «Russiagate». Ο ίδιος βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής του FBI, ενώ ήταν σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και λόγω των επαφών του το 2016 αναφορικά με τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις.

Το χρονικό

Το καλοκαίρι του 2015, πήγε στην Ευρώπη για να εργαστεί, καθώς είχε απορριφθεί η αρχική του προσέγγιση, προς την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Λίγο πριν την αποχώρηση του όμως, ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ τον προσέγγισε, προσφέροντας του δουλειά.

Στη συνέχεια προσκλήθηκε από μία εκ των επικεφαλής του Κέντρου Διεθνούς Δικαίου του Λονδίνου, την Άρβιντερ Σαμπέι, σε ένα συνέδριο του Link Campus University στη Ρώμη, όπου θα μπορούσε να συναντήσει άτομα με διασυνδέσεις που θα τον βοηθούσαν στη μελλοντική του σταδιοδρομία στον πολιτικό τομέα και στη μελλοντική του εργασία στην εκστρατεία του Τραμπ.

Τον Μάρτιο του 2016 στο Link Campus, τον Μαλτέζο ακαδημαϊκό Τζόσεφ Μισφάντ, ο οποίος προσφέρθηκε να τον συστήσει σε πολιτικούς της Ευρασίας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και να αποτελέσει σύνδεσμο ανάμεσα στην εκστρατεία του Τραμπ και τη Ρωσία.

Πρόκειται για τη συνάντηση, για την οποία όπως λέει ο Παπαδόπουλος, δήλωσε εσφαλμένη ημερομηνία στην ομάδα του Ρόμπερτ Μιούλερ που τον κατηγόρησε.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τον Τζορτζ Παπαδόπουλος, η εκστρατεία του Τραμπ ήταν διχασμένη ως προς την ιδέα ενός ταξιδιού για θέματα εξωτερικής πολιτικής στη Ρωσία, που είχε προτείνει, όχι όμως για να συνεργαστεί με τη Ρωσία.

Ακόμη δήλωσε πως είχε μιλήσει με τον Νίκο Κοτζιά, αλλά ποτέ δεν το είπε στον τότε ανώτατο διπλωμάτη της Αυστραλίας στη Βρετανία, Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε μια συνάντηση που υποτίθεται ότι αποκάλυψε πως η Ρωσία έχει emails της Κλίντον.

Μιλώντας στο Sputnik, ο Παπαδόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι του την είχαν στήσει, από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ για να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος.

Ποιός θεωρεί ότι τον κατηγόρησε

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στον Στέφαν Χάλπερ από το Cambridge, όπου ήταν επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών. Θεωρεί πως από το πουθενά του είχε στείλει κάποια στιγμή ένα email. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Χάλπερ ήταν κατάσκοπος και προσπάθησε να τον ενοχοποιήσει και να τον κατασκοπεύσει για τις επαφές του με ισραηλινές και κυπριακές ενεργειακές επιχειρήσεις.

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος σημείωσε ότι τόσο ο Χάλπερ, όσο και οι Ντάουνερ και Μισφάντ, είχαν ύποπτους δεσμούς ο ένας με τον άλλον, αλλά και με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, MI6.

«Χωρίς εκείνη, δεν θα είχα καμία αξιοπιστία», είπε ο Παπαδόπουλος στο Sputnik.

Μάλιστα, είπε «Και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που η ομάδα του Μιούλερ με συνέλαβε με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο (…) γιατί ποτέ δεν ήθελαν μία τέτοια ιστορία να βγει προς τα έξω. Αλλά, δυστυχώς για αυτούς βγαίνει, και η μαρτυρία μου έχει χρησιμοποιηθεί από τους Ρεπουμπλικάνους για να βοηθήσει στην έναρξη νέων ερευνών γύρω από τους ερευνητές».

ροη ειδησεων