Αρχική Πολιτική Γεωργιάδης κατά Μητσοτάκη λόγω Novartis

Γεωργιάδης κατά Μητσοτάκη λόγω Novartis

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται ολοένα και περισσότερες συγκρούσεις στο εσωτερικό του γαλάζιου στρατοπέδου, με φόντο τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο Novartis και πρωταγωνιστή -ποιον άλλον;- τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα, ο τελευταίος διατρανώνει δημοσίως τη διαφωνία του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σειρά κομβικών θεμάτων για το κόμμα, με αποτέλεσμα να απογυμνώνεται και το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο αυτό έχει περιέλθει.

Τα κυριότερα γεγονότα που καταμαρτυρούν τη ρήξη αυτή είναι τα ακόλουθα:

Πρώτον, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποπειράθηκε να προκαταβάλει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, αναφορικά με την εν εξελίξει έρευνα για την Novartis.

Ο κ. Γεωργιάδης, σε βάρος του οποίου η έρευνα για την ίδια υπόθεση συνεχίζεται, υποστήριξε -αρχικά- πως θα πρέπει να καταψηφιστεί η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, καθώς ο ίδιος «δεν μπορεί να παραβιάσει το σύνταγμα».

Η θέση του γαλάζιου βουλευτή απορρίφθηκε και η άρση ασυλίας υπερψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου – και από την ΝΔ.

Δεύτερον, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα» σε τοποθέτηση του στην εκπομπή «Open Mind» το βράδυ της Πέμπτης (18/4). Αυτό στην ίδια εκπομπή, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μερικές ημέρες πριν, είχε αναφέρει πως «σκάνδαλο Novartis υπάρχει». Ο αρχηγός της ΝΔ είχε μάλιστα επισημάνει πως «δεν είναι όλοι εξ ορισμού αθώοι», μιλώντας για τους πολιτικούς.

Όταν επισημάνθηκε στον κ. Γεωργιάδη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει άλλη άποψη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος δήλωσε: «Κατά τη γνώμη μου κάνει λάθος όποιος το λέει».

Η δημοσιογράφος επέμεινε: «Και ο πρόεδρος του κόμματός σας;».

«Ο οποιοσδήποτε», αποκρίθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε μία αποστροφή που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως… «άδειασμα» του τελευταίου προς τον κ. Μητσοτάκη.

 

 

ροη ειδησεων