Αρχική Πολιτική Τσοβόλας: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ πρέπει να συνεργαστούν

Τσοβόλας: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ πρέπει να συνεργαστούν

«Μετά τον Καραμανλή πριν και τον Ανδρέα Παπανδρέου, θέλω να είμαι δίκαιος: Οι αρχηγοί που υπάρχουν στα κόμματα δεν έχουν καμία σχέση, ούτε όσον αφορά τον δυναμισμό, ούτε όσον αφορά την αρετή και την τόλμη και τις απόψεις».

Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Τσοβόλας, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να γίνει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ».

Ο πρώην επικεφαλής του κόμματος ΔΗΚΚΙ, μιλώντας στον ρ/σ RealFM, τόνισε: «Σήμερα, εγώ πιστεύω ότι δεν έχει κριθεί τίποτα για τις εκλογές… Δεν έχει κριθεί τίποτα γιατί ο κόσμος δεν ξεχνάει εύκολα ποιος έβαλε τη χώρα στα μνημόνια, ποιος εφάρμοσε αυτή την οικονομική πολιτική της λιτότητας που οδήγησε σε ύφεση και σε φτωχοποίηση και σε ανεργία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν έχει κριθεί τίποτα κατά την άποψη μου, για αυτό και βλέπω και η ΝΔ άρχισε τελευταία λίγο να το κατανοεί αυτό, αυτή είναι η αίσθησή μου».

Παράλληλα, σημείωσε: «Συνεχίζει τα λάθη που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε συρρίκνωση, ενώ θα έπρεπε κάπως διαφορετικά να χειρίζεται το θέμα, αυτό που λέμε του προοδευτικού χώρου. Εγώ όταν είχα το ΔΗΚΚΙ και ήμουν πρόεδρος, το 2000 είχα εισηγηθεί στο συνέδριο του ΔΗΚΚΙ και είχα προωθήσει συγκεκριμένες συναντήσεις για τη συγκρότηση του λεγόμενου δημοκρατικού προοδευτικού και Αριστερού χώρου. Είναι η άποψη μου αυτή την οποία σταθερά έχω, χωρίς να ανήκω σε κάποιο κόμμα. Με είχαν πάρει τηλέφωνο, αλλά εγώ δεν θέλω να μπω στην ενεργό πολιτική. Εγώ συμφωνώ για τη συγκρότηση του προοδευτικού χώρου του κεντροαριστερού».

Στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ ο κ. Τσοβόλας σχολίασε: «Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυρίαρχη δύναμη πολιτικά και με βάση τον αριθμό των ψήφων, αλλά βέβαια βλέπω ότι πρέπει σε ισότιμη βάση να γίνει η συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και με τα άλλα προοδευτικά κόμματα και κινήματα».

«Πιστεύω ότι μας έχουν δέσει χειροπόδαρα και για κάποια χρόνια ακόμη δυστυχώς δεν μπορείς να ασκήσεις πολιτική. Ναι μεν βγήκαμε από το πρόγραμμα αλλά είμαστε σε μία έντονη εποπτεία», κατέληξε.

ροη ειδησεων