Αρχική Πολιτική Στελέχη της ΝΔ κατά της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ηράκλειο (εικόνα)

Στελέχη της ΝΔ κατά της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ηράκλειο (εικόνα)

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στο Ηράκλειο, στη χθεσινή εκδήλωση της ΝΟΔΕ, ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τους Μανόλη Χαιρέτη και Βασίλη Βαρούχα.

Όπως αποκάλυψε το Cretalive το βράδυ της Τρίτης, στην εκδήλωση και παρόλο που ομονόησαν στη στήριξη του Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, όταν η κουβέντα έφτασε στα δημοτικά και ο Γιώργος Βουρεξάκης παραπονέθηκε για την έλλειψη στήριξης στον Βασίλη Λαμπρινό, η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι «το λέω και το επαναλαμβάνω, ότι στήριξη δεν υπάρχει για κανέναν στο δήμο Ηρακλείου, τελεία και παύλα!». «Με αυτά που λες μάς εκθέτεις και μας δημιουργείς πρόβλημα», διαμαρτυρήθηκαν στελέχη της ΝΔ, ενώ η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως το θέμα έληξε κι αποχώρησε φανερά δυσαρεστημένη.

Αυτό δεν άρεσε καθόλου στα στελέχη της ΝΔ που συνέχισαν να διαμαρτύρονται.

Πιο αναλυτικά, όλο το περιστατικό όπως μεταδίδει το Cretalive.gr: 

«Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά: η συνέντευξη που είχε δώσει νωρίς το πρωί στο Ράδιο Κρήτη, όπου ξεκάθαρα μίλησε η Ντόρα για μη χρίσμα στο δήμο Ηρακλείου, είχε δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα σε στελέχη του κόμματος που είχαν ταχθεί στο πλευρό του πρώην δημάρχου Ηρακλείου.

Έτσι, το βράδυ, κι αφού όλοι ομονόησαν στη στήριξη του Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη για τη Περιφέρεια Κρήτης, άνοιξε η κουβέντα για τα όσα συμβαίνουν στη Λότζια, με μια αποστροφή στην τοποθέτησή του από τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη που ζήτησε να μην κάνουν ζημιά τα δημοτικά στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην Περιφέρεια.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης που πήρε τον λόγο, έκανε αναφορά στη διαδικασία απαξίωσης των στελεχών του κόμματος που στηρίζουν το Βασίλη Λαμπρινό και στην αρνητική αξιολόγηση από την τοπική ΝΔ, ζητώντας να τ’ αφήσουν όλα πίσω και να πορευτούν ο καθένας όπως έχει αποφασίσει.

Στο σημείο αυτό η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο πως ‘’το λέω και το επαναλαμβάνω στήριξη δεν υπάρχει για κανένα στο δήμο Ηρακλείου… τελεία και παύλα‘’!

Στο πάνελ, μαζί με την κ. Μπακογιάννη, όπως άλλωστε φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το cretalive, βρίσκονταν μαζί της και οι κκ. Βαρούχας και Χαιρέτης, που ενοχλήθηκαν από αυτή τη φράση της Ντόρας. Άρχισαν να ψιθυρίζουν κάτι μεταξύ τους, με την κ. Μπακογιάννη να κοιτάζει προς το μέρος τους και να τους λέει ‘’σαν πολύ φασαρία κάνετε εσείς οι δύο‘’!

Στις αιτιάσεις στελεχών που τη ρωτούσαν ‘’μα πως γίνεται αυτό‘’ (να μη δίνουμε στήριξη σε κανένα) όταν ο κ. Χαρδαλιάς (υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του κόμματος) άλλα έχει δηλώσει κι άλλα λέει η ίδια, η κ. Μπακογιάννη τους το ξέκοψε λέγοντας πως δεν μπορεί ένα μεσαίο στέλεχος να μεταφέρει καλύτερα την άποψη του κόμματος αλλά και του προέδρου, κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει πιο πειστικά από εκείνην, είπε και φάνηκε πως, κάπου εκεί, το θέμα έκλεινε οριστικά!

Όμως υπήρξε και συνέχεια: αφού τέλειωσε η εκδήλωση, οι κ. Χαιρέτης και Βαρούχας δεν… φοβήθηκαν τις φωνές, δεν έκαναν πίσω, κι αντεπιτέθηκαν φραστικά στην κ. Μπακογιάννη με ύφος (όπως μας μετέφεραν αυτήκοοι μάρτυρες) αλλά κι ένταση, που εξέπληξε αυτούς που το παρακολουθούσαν, για τα όσα είπε η Χανιώτισσα πολιτικός.

«Με αυτά που λες μας εκθέτεις και μας δημιουργείς πρόβλημα» της είπαν χαρακτηριστικά, με την κ. Μπακογιάννη ν’ απαντά πως το θέμα έληξε και πως κουράστηκε ν’ ακούει από το πρωί για το εσωκομματικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τον δήμο Ηρακλείου. Η κ. Μπακογιάννη έφυγε από την εκδήλωση εμφανώς δυσαρεστημένη από την λεκτική επίθεση που δέχτηκε και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η συνέχεια για το κόμμα που όλο και πιο βαθιά, εμφανίζεται (σε ό,τι αφορά το δήμο Ηρακλείου) να είναι βαριά τραυματισμένο!».

ΠηγηCretalive.gr

ροη ειδησεων

Άλλη κλάση ο Ναδάλ