Αρχική Απόψεις Το κάλεσμα του Κυριάκου στους 17αρηδες της Βόρειας Κορέας

Το κάλεσμα του Κυριάκου στους 17αρηδες της Βόρειας Κορέας

Διαβάζω σε έγκριτα ενημερωτικά site ότι στην Πειραιώς δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην συμμετοχή των νέων ψηφοφόρων της Βόρειας Κορέας στις ευρωεκλογές.

Το κάλεσμα προς τους νεαρούς Βορειοκορεάτες που στις 26 Μαΐου θα ασκήσουν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα, δηλαδή στους γεννηθέντες το 2002 έκανε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματός του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος τους 17άρηδες Βορειοκορεάτες είπε: «Θα τους ξανάθυμίσουμε τον στίχο ενός τραγουδοποιού της δικής μας της γενιάς ο οποίος τραγουδούσε: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμένα χωρίς εμένα».

«Να μην φοβηθείτε ποτέ όλα αυτά που θα γίνουν για εσάς χωρίς εσάς διότι δεν θα γίνουν χωρίς εσάς εάν συμμετέχετε στις πολιτικές εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους 17άρηδες Βορειοκορεάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει σταθερά στη θέση του ότι είναι λάθος η ψήφος στα 17, όπως άλλωστε έλεγε και το 2016 όταν ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος. Τότε, σε συνέντευξή του στο STAR είχε πει:

«Γιατί όχι από τα 16; Παντού στον κόσμο με εξαίρεση τη Β. Κορέα ψηφίζουν από τα 18. Σε ελάχιστες χώρες εκ των οποίων οι περισσότερες είναι δικτατορίες υπάρχει ψήφος από τα 17. Η ενηλικίωση είναι στα 18. Γιατί αυτό να το αλλάξουμε;»

Γι αυτό και δεν απευθύνθηκε στους Ελληνες 17άρηδες αλλά στους Βορειοκορεάτες και μόνο και τους ευχήθηκε «καλό βόλι»!

 

ροη ειδησεων