Αρχική Κόσμος Times: Νεκρολογία για τον «θάνατο» της «Δημοκρατίας» στο Ηνωμένο Βασίλειο

Times: Νεκρολογία για τον «θάνατο» της «Δημοκρατίας» στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το αγγελτήριο θανάτου της «Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο» η οποία «απεβίωσε στις 29 Μαρτίου 2019, σε ηλικία 312 ετών» δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα The Times, αναφερόμενη στην ημερομηνία κατά την οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά το «διαζύγιο» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι η Δημοκρατία πέθανε ήσυχα στον ύπνο της» γράφει το αγγελτήριο, στη στήλη των νεκρολογιών της συντηρητικής εφημερίδας.

«Τα αίτια του θανάτου ήταν εγκληματική ενέργεια και οι ένοχοι δεν έχουν ακόμη οδηγηθεί στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

«Θα μας λείψει πολύ»

«Η Δημοκρατία έκανε εκστρατεία υπέρ του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελεύθερων εκλογών. Άκουγε τους πάντες και ευνοούσε την πλειοψηφία σε όλες τις αποφάσεις της. Θα μας λείψει πολύ. Ο Θεός να λυπηθεί την ψυχή της», καταλήγει το αγγελτήριο.

Δεν είναι σαφές το ποιος ανάρτησε αυτό το επί πληρωμή αγγελτήριο, στη στήλη των «Γεννήσεων, Γάμων και Θανάτων» της εφημερίδας.

Η «ηλικία» της «Δημοκρατίας του Ηνωμένου Βασιλείου», τα 312 χρόνια, μάλλον αναφέρεται στη δημιουργία του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και τη συγκρότηση του πρώτου βρετανικού κοινοβουλίου, αφού τα κοινοβούλια Αγγλίας και Σκωτίας ενέκριναν τις Πράξεις της Ένωσης, το 1707.

Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στη Βρετανία

Πολλοί πολιτικοί που έχουν ταχθεί υπέρ του Brexit, συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος, έχουν απογοητευτεί, πάντως, από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι επειδή δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για μια Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 29ης Μαρτίου.

Άλλοι, φιλοευρωπαίοι, υποστηρίζουν ότι οι ψηφοφόροι έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να ζητούν τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

 

ροη ειδησεων