Αρχική Πολιτική Κουρουμπλής: Η επόμενη τετραετία είναι του κοινωνικού κράτους

Κουρουμπλής: Η επόμενη τετραετία είναι του κοινωνικού κράτους

«Η επόμενη τετραετία είναι η τετραετία του κοινωνικού κράτους», δήλωσε από το Ηράκλειο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στο νησί.

Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε «όχι χρεωμένα, αλλά χρεοκοπημένα νοσοκομεία», διευκρινίζοντας ότι τηρουμένων των αναλογιών και των δυσκολιών, είναι ικανοποιημένος σε σχέση με όσα επιτεύχθηκαν στο χώρο της υγείας.

«Όταν αναλάβαμε, καταφέραμε να ξεχρεώσουμε τα νοσοκομεία και άρχισαν, με απόφαση του πρωθυπουργού, οι προσλήψεις που για την πρώτη προγραμματική περίοδο ήταν 3,5 χιλιάδες. Όπου δεν μπορούσαμε να κάνουμε μόνιμες προσλήψεις, ενισχυθήκαμε με επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές», είπε ο κ. Κουρουμπλής ο οποίος επισκέφθηκε το ΠΑΓΝΗ και είχε συνάντηση με τον διοικητή και τον υποδιοικητή, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ηγουμενίδη.

«Ποιοτικές υπηρεσίες ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του καθενός»

«Στόχος είναι, μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλοι οι πολίτες να μπορούν να έχουν ποιοτικές υπηρεσίες ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του καθενός», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

«Είμαι ικανοποιημένος τηρουμένων των αναλογιών. Όσοι ασχολούμαστε με το κομμάτι της Υγείας βλέπουμε ότι το επίπεδο δεν είναι αυτό που θα θέλαμε και ότι ακόμη υπάρχουν περιθώρια αναβάθμισης της ποιότητας των νοσοκομείων», πρόσθεσε.

«Άλλωστε το έχουμε, ήδη, πει ότι η επόμενη τετραετία είναι η τετραετία του κοινωνικού κράτους την Ελλάδα», κατέληξε στη δήλωση του.

ροη ειδησεων