Αρχική Κόσμος Επιστολή εναντίον της πολιτικής του Τραμπ

Επιστολή εναντίον της πολιτικής του Τραμπ

Πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και αξιωματούχοι εκφράζουν την καταδίκη τους στη μονόπλευρη, όπως την αποκαλούν, πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ για το Μεσανατολικό. Σε κοινή επιστολή τους προτρέπουν την Ευρώπη να απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία είναι άδικη για τον παλαιστινιακό λαό.

Την εν λόγω επιστολή, η οποία έφτασε στην εφημερίδα Guardian, υπογράφουν 25 πρώην υπουργοί, έξι πρώην πρωθυπουργοί και δύο πρώην γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ.

«Η Ευρώπη πρέπει να απορρίψει οποιοδήποτε σχέδιο δεν προβλέπει παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο Ισραήλ, με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα και των δύο χωρών» τονίζεται στην επιστολή.

Παράλληλα υπογραμίζει «Δυστυχώς, η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση παρεκκλίνει από την πολιτική που ακολουθούσαν οι ΗΠΑ επί του ζητήματος επί σειρά ετών».

Αρνητικά σχολιάζεται και η απόφαση των Αμερικανών να κόψουν εκατομμύρια από τη χρηματοδότηση για τους Παλαιστίνιους. Είναι μια κίνηση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα αρκετών κρατών που βρίσκονται στην πόρτα της Ευρώπης.

Η στροφή της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία το τελευταίο διάστημα, η οποία έχει ενταθεί μετά από την υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ, να παρουσιάσει την απόλυτη ειρηνευτική συμφωνία για το Μεσανατολικό.

Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει καταστεί σαφές τι θα προβλέπει. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει κατηγορηματικά αρνηθεί τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

ροη ειδησεων