Αρχική Πολιτική Πρόσβαση των εργαζομένων στην «ΕΡΓΑΝΗ»

Πρόσβαση των εργαζομένων στην «ΕΡΓΑΝΗ»

«Μπλόκο» στην ανασφάλιστη εργασία επιχειρεί να βάλει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο περιέχει τη ρύθμιση των 120 δόσεων των χρεών προς τα Ταμεία, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την Μεγάλη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση, εκτός από την ρύθμιση των οφειλών, περιέχει και αλλαγές στα εργασιακά, όπως η εισαγωγή στο ελληνικό δίκαιο της αρχής του «βάσιμου λόγου απόλυσης».

Επιπλέον, μία από τις αλλαγές στα εργασιακά αφορά στη δυνατότητα πρόσβασης των εργαζομένων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, σύμφωνα με το sofokleousin.gr.

Σημειώνεται πως στην ΕΡΓΑΝΗ οι εργοδότες κοινοποιούν υποχρεωτικά τις συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων τους, που περιέχουν το είδος της απασχόλησης (πλήρης μερική, εκ περιτροπής), το ωράριο εργασίας, τις αμοιβές και τις υπερωρίες.

Το Πληροφοριακό Σύστημα αυτό αποτελεί εργαλείο στα χέρια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), κατά τους ελέγχους που πραγματοποιεί στις επιχειρήσεις προκειμένου να διακριβώσει το καθεστώς απασχόλησης των εργαζομένων.

Μέχρι τώρα, ωστόσο, πρόσβαση στο σύστημα έχουν μόνο οι επιχειρήσεις και μόνο για να κοινοποιούν τα στοιχεία που αφορούν στους εργαζόμενους που απασχολούν.

Στο εξής, τη δυνατότητα πρόσβασης αποκτούν και οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ίδιας ιστοσελίδας, με διάταξη του επερχόμενου νομοσχεδίου, με το οποίο τίθεται σε ισχύ η ρύθμιση των 120 δόσεων των χρεών προς τα Ταμεία.

Το συγκεκριμένο άρθρο υπό τον τίτλο «Πρόσβαση εργαζομένων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ», προβλέπει ότι «με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται ο τρόπος απόκτησης πρόσβασης, τα δεδομένα στα οποία παρέχεται πρόσβαση και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της».

Τι αλλάζει

Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος θα μπορεί να εισέρχεται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, με διαδικασία που θα καθοριστεί και να έχει, έτσι, πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία της σύμβασης του και στον τρόπο που τον έχει καταχωρήσει ο εργοδότης στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Σε αυτό θα είναι ορατές οι ώρες εργασίας για τις οποίες έχει καταχωρηθεί στο οργανόγραμμα της επιχείρησης, ο μισθός, οι υπερωρίες, η ασφάλισή του κ.λπ.  Η ρύθμιση αυτή αποτελεί με αυτόν τον τρόπο μία ακόμη διασφάλιση απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, ειδικά σε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πρακτικές που δε δηλώνονται στην ΕΡΓΑΝΗ.

Υποδηλωμένη εργασία

Σημειώνεται δε, πως οι κυριότερες παραβάσεις στην εργατική νομοθεσία, αφορούν στη εργασία με πλήρη απασχόληση, η οποία δηλώνεται ως μερική απασχόληση και φυσικά μερική ασφάλιση.

Έτσι ο εργοδότης επωφελείται και από την πληρωμή λιγότερων εισφορών, αλλά και κατεβάζει τον πήχη των καθαρών εσόδων της επιχείρησης.

ροη ειδησεων