Αρχική Πολιτική Μπογδάνος σε παράκρουση - Στάλιν και Χίτλερ = Τσίπρας

Μπογδάνος σε παράκρουση – Στάλιν και Χίτλερ = Τσίπρας

Να γιατί τον ήθελε μόνο ο Άδωνις στις λίστες

Ενοχλήθηκε ο κονφερασιέ Μπογδάνος -που απορούσε κιόλας γιατί δεν τον έβαλαν στις εκλογικές λίστες της ΝΔ- από τη δήλωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε πει   το αυτονόητο, ότι δηλαδή όποιος πρωθυπουργός της Ελλάδας και να πάρει Νόμπελ, αυτό συνιστά τιμή για τη χώρα.

Όμως μακάρι να βρεθεί κάνας βουλευτής να βγάλει Νόμπελ για fake news να πάρει ένα και ο Μπογδάνος. Και εξηγούμε:

Στην ανάρτηση τoυ στο Twitter ο παρουσιαστής μαλώνει τον Μεϊμαράκη ότι δεν υπερασπίζεται την παράταξη (ενώ αν τον είχαν βάλει στις λίστες εκείνος θα την υπερασπιζόταν ορθότερα προφανώς) και κάνει έναν αχταρμά που μόνο ο δικός του εγκέφαλος μπορούσε να καταστήσει δυνατό, αποδεικνύοντας παρεμπιπτόντως τις ιστορικές τους γνώσεις για πρόταση βράβευσης στο Χίτλερ  -ένα σούπερ fake news με τη μηχανή του χρόνου, από ομοίους του, του   1939.  Η πρόταση, παραμονές της εισβολής του Χίτλερ στην Πολωνία,  ήταν καθαρά ειρωνική από σοσιαλδημοκράτη και αντιφασίστα Σουηδό βουλευτή -κάθε βουλευτής είχε  το δικαίωμα να προτείνει υποψηφιότητα. Όμως υπήρχαν και τότε μερικοί  Μπογδάνοι και το αναπαρήγαγαν ως πραγματική πρόταση για Νόμπελ Ειρήνης. Όσο για τον Μουσολίνι μπορεί να ήταν απολύτως fake news η όλη υπόθεση εξαρχής, γιατί φέρεται να τον πρότεινε ένας Γερμανός ακαδημαϊκός το 1935 όταν ο Μουσολινι εισέβαλε στην Αιθιοπία. Πέραν του παραλόγου της υπόθεσης,  και πέραν του ότι επρόκειτο και πάλι για την «ιδέα» ενός καθηγητής, η επιστολή αυτή δεν βρέθηκε ποτέ και δεν είναι διόλου βέβαιο ότι υπήρξε ποτέ.

Αφορμή υπενθυμίζεται ότι στάθηκε η άποψη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το θέμα -άποψη που εξέφρασε σε συνέντευξή του προς το ΑΠΕ.  Συγκεκριμένα είπε
«Η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οιονδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα»

ροη ειδησεων