Αρχική Κοινωνία Σκάνδαλο Novartis: Στους εισαγγελείς Διαφθοράς οι πέντε πρώτοι ύποπτοι

Σκάνδαλο Novartis: Στους εισαγγελείς Διαφθοράς οι πέντε πρώτοι ύποπτοι

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Διαφθοράς πέρασαν σήμερα (Παρασκευή) οι πρώτοι ποινικά ελεγχόμενοι που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis.

Πέντε πρόσωπα που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, εμφανίζονται από το πρωί στην Εισαγγελία και μέσω των συνηγόρων τους, ζητούν και λαμβάνουν προθεσμίες για να επανέλθουν μετά το Πάσχα, ώστε να προλάβουν να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας που τους χορηγείται.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για μέλη Επιτροπών Τιμολόγησης Φαρμάκων της περιόδου 2011-2012 που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, αλλά και τους υπευθύνους διαφημιστικής εταιρίας που ελέγχονται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς η εταιρία φέρεται να έπαιζε το ρόλο του «πλυντηρίου» στη διαδρομή του χρήματος από τα λεγόμενα «μαύρα» ταμεία της Novartis.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελίας, η επίμαχη εταιρία προχωρούσε σε αναλήψεις μετρητών χρηματικών ποσών προερχόμενων από τη Novartis, τα οποία είναι άγνωστο πού διατέθηκαν. Τα ποσά αυτά για το διάστημα 2006-2013 ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, ενώ το διάστημα 2012-2013 ήταν περίπου 280.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς επιταχύνουν τις διαδικασίες ως προς τα πέντε πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, με απόλυτη προτεραιότητα για εκείνα των οποίων οι υποθέσεις αναμένεται να αρχειοθετηθούν. Μάλιστα, όπως εκτιμάται, στο Εφετείο θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, οπότε και αναμένεται κάποιες από τις εν λόγω δικογραφίες να πάρουν τον δρόμο για το αρχείο.

ροη ειδησεων