Αρχική Κοινωνία ΓΣΕΕ: Έληξε η θητεία της αιρετής διοίκησης - Λουκέτο στο κτίριο

ΓΣΕΕ: Έληξε η θητεία της αιρετής διοίκησης – Λουκέτο στο κτίριο

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη (11/4) η θητεία της αιρετής διοίκησης της ΓΣΕΕ, όπως αυτή είχε προκύψει από το 36ο Συνέδριό της το 2016, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της οργάνωσης.

Η απερχόμενη διοίκηση δηλώνει πως θα προχωρήσει στη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής στην επόμενη νόμιμη διοίκηση, όποτε αυτή αναδειχθεί.

Όπως σημειώνει, «με δεδομένο το γεγονός ότι στις 4 Απριλίου υπήρξε από πλευράς μελών του ΠΑΜΕ και βίαια εισβολή στο κτήριο της ΓΣΕΕ, με πρόκληση μάλιστα σοβαρών καταστροφών οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω σχετικών βίντεο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το κτήριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι την παράδοσή του σε νόμιμη διοίκηση».

Παράλληλα, κάνει λόγο για «βίαια επεισόδια από στελέχη του ΠΑΜΕ τόσο στην Καλαμάτα, όσο και στη Ρόδο, που με τραμπουκισμούς, ομαδικές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς συνέδρων, κατάληψη των συνεδριακών χώρων, ακύρωσαν το προγραμματισμένο 37ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας».

Θεωρεί δε πως «η λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια του διατηρητέου κτηρίου της Συνομοσπονδίας, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του από τις αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων τους, είναι επιβεβλημένη», όπως επισημαίνεται και στη σχετική επιστολή που απέστειλε προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να αναληφθεί ενώπιον του κόσμου της εργασίας της χώρας η υπηρεσιακή και πολιτική ευθύνη για ενδεχόμενη παράνομη κατάληψη, φθορές και αντιποίηση της έδρας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Λουκέτο στο κτίριο της Πατησίων

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών παρατάξεων βάζει λουκέτο στο κεντρικό κτίριο της ΓΣΕΕ, μέχρι την τοποθέτηση νέας διοίκησης από το Πρωτοδικείο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει σύσκεψη το Σάββατο στο κτίριο της ΓΣΕΕ, ενώ η πλειοψηφία με επιστολή προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζητεί τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του κτιρίου και του εξοπλισμού.

ροη ειδησεων