Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις Βέττας: Σαράντα χρόνια έκαναν πάρτυ, έκρυβε η μία κυβέρνηση την άλλη

Βέττας: Σαράντα χρόνια έκαναν πάρτυ, έκρυβε η μία κυβέρνηση την άλλη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, στον τηλεοπτικό σταθμό Open, για την υπόθεση Νοβάρτις

Η συνέντευξη

Διαβάζω σύμφωνα με τις εφημερίδες τα διαβιβαστικά της Εισαγγελίας που αναφέρουν ότι η ζημιά αγγίζει τα 3 δισ.ευρώ. Αν η Εισαγγελία αναφέρει αυτό το νούμερο, προφανώς, η διασπάθιση 3 δισ δημοσίου χρήματος, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Δεν το λέω εγώ, το λένε τα γεγονότα.

Κανείς δεν λέει ότι ο κ. Λοβέρδος έχει διασπαθίσει 3 δισ. ευρώ, ούτε η εισαγγελία το λέει. Λέμε το εξής: εφόσον έχει χαθεί τόσο χρήμα, η εισαγγελία παρεμβαίνει, ζητάει την άρση ασυλίας ενός βουλευτή, δεν τον κατηγορεί για τίποτα τον κ.Λοβέρδο. Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι έχουν γίνει κάποιες ενέργειες και θα δούμε αν αυτές οι ενέργειές του έχουν αρνητικό αποτύπωμα στο δημόσιο χρήμα. Κανείς δεν τον κατηγορεί τον κ. Λοβέρδο.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ είπε ότι βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς πολιτικών, ούτε εγώ προσωπικά δεν είπα ποτέ τέτοια πράγματα. Οι τροχήλατες βαλίτσες που έχουν ακουστεί, είναι μαρτυρίες των ανθρώπων οι οποίοι κατέθεσαν.  Μιλάτε με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με τον εισαγγελέα. Ποτέ δεν είπαμε ότι κάποιοι πολιτικοί έχουν φάει χρήματα. Ο κ. εισαγγελέας και οι εισαγγελικές αρχές καλούν πολιτικά πρόσωπα με βάση αποχρώσες ενδείξεις και κατόπιν κάποιων στοιχείων. Εάν το διαβιβαστικό της εισαγγελίας λέει ότι έχουν χαθεί 3 δισ. δεν είναι ένα πραγματικά μεγάλο σκάνδαλο που πρέπει να ερευνηθεί; Όλο το κύκλωμα του φαρμάκου και 30 πρόσωπα εκτός πολιτικής θα διερευνηθούν, όλα θα διερευνηθούν.

Ακόμη δεν άρχισε η υπόθεση και προσπαθείτε να την απομειώσετε. Ξέρω ότι ο δικομματισμός του παρελθόντος που κυβέρνησε πάρα πολλά χρόνια και δημιούργησε ένα μεγάλο πρόβλημα στη χώρα, προφανώς βρίσκεται σε μια αναστάτωση. Υπάρχει μια θολή κατάσταση που τώρα θα ξεθολώσει. Δεν κατηγορεί κανένας ΣΥΡΙΖΑ κανέναν Λοβέρδο. Το διαβιβαστικό δεν το έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, το έστειλε η Εισαγγελία, εάν κατηγορείται η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, να το πεί τώρα όποιος κι αν είναι αυτός.

Αν ήμουν σε θέση ελέγχου από την Εισαγγελία εγώ, ως πολιτικός Βέττας, θα έσκυβα το κεφάλι μου και θα άφηνα τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Θα ελάμβανα τα μέτρα μου και μετά το πέρας της υπόθεσης θα μίλαγα. Δεν θα έβγαινα- αν ήμουν για παράδειγμα 10 χρόνια βουλευτής- να κατηγορήσω τη Δικαιοσύνη, γιατί με ελέγχει. Τα παραδείγματα με τους πολιτικούς είναι σκληρά, υπάρχουν οι «Τσοχατζόπουλοι» που είναι πολύ πρόσφατοι.

Αν ήμουν υπουργός και έπρεπε μέχρι τέλος του μήνα να υπογράψω μια υπουργική απόφαση η οποία να ορίζει τρεις τιμές, τις χαμηλότερες για να πάρει τα φάρμακά του ο κάθε πολίτης και δεν το υπέγραφα και το φάρμακο έβγαινε στην αγορά με τιμή 5 φορές μεγαλύτερη, δεν σημαίνει ότι πήρα λεφτά σαν υπουργός. Κατέστρεψα όμως τον Έλληνα πολίτη.

Το που θα πάει αυτή η ιστορία είναι κάτι που το γνωρίζει μόνο η δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε τη χώρα τόσα χρόνια φεύγει πίσω και κάνουμε όλοι μια ευχή: να μην υπάρξει πολιτικό πρόσωπο το οποίο να έχει κλέψει δημόσιο χρήμα. Να μην υπάρχει πολιτικό πρόσωπο το οποίο έχει «λαδωθεί». Όλοι κάνουμε αυτή την ευχή.

Ότι γουστάρανε κάνανε στο παρελθόν. Αλλάζανε κυβερνήσεις μεταξύ τους και κρύβανε τα πάντα. Σιγά μην έβρισκε στοιχεία ο κ. Λοβέρδος για τον κ. Βρούτση και το αντίστροφο. Άλλαξε η ιστορία και τώρα όλα ψάχνονται, βρήκαμε σκελετούς. Η συμβουλή ενός πολίτη είναι «μην προδικάζετε» τα αποτελέσματα. Να ελεγχθούμε όλοι και εγώ μαζί.

Να έρθει τώρα και ο κ. Πετσίτης στη Βουλή και η κ. Ξεπαπαδέα και γω και όλοι. Εάν ο οποιοσδήποτε εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο σε υπόθεση, να βγει στο «καρφί». Έκαναν πάρτυ σαράντα χρόνια, ότι ήθελαν έκαναν και προσπαθούν να βρούν τον Πετσίτη. Δεν ξεχνιούνται, δεν ξεχνά ο ελληνικός λαός το πάρτυ και την χρεοκοπία της χώρας

 

ροη ειδησεων