Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις "Η ΝΔ δεν απαντά πότε και με ποιες δόσεις θα πληρώσει τα...

«Η ΝΔ δεν απαντά πότε και με ποιες δόσεις θα πληρώσει τα δάνειά της ύψους 250 εκ. ευρώ»

«Από την πρωτόγνωρη συμμετοχή της κοινωνίας στην εκδήλωση στο Γαλάτσι εξάγεται ένα πολιτικό μήνυμα και για όσους θεωρούν ότι είμαστε μια πολιτική παρένθεση που κλείνει και έρχονται κάποιοι άλλοι, αλλά και για όσους θεωρούν ότι η πραγματικότητα έχει σχέση με τα όσα δημοσιοποιούν οι ιδιωτικές εταιρείες δημοσκοπήσεων», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, στην ΕΡΤ1.

  •   Σας κατηγορούν ότι με παλιά υλικά προσπαθείτε να αναστήσετε την κεντροαριστερά

Εμείς κάνουμε μια έκκληση εδώ και πάρα πολύ καιρό στην κοινωνία και σ΄αυτήν την έκκληση έχουν ανταποκριθεί, πολιτικοί, πολίτες, στελέχη κομμάτων και απλοί άνθρωποι και δεν καταλαβαίνω τη λογική περί παλαιών «υλικών». Κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να συμπορευτούμε σε έναν συγκεκριμένο σκοπό. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν μεγάλη προβολή από τα κανάλια επειδή συμμετείχαν σε άλλα κόμματα και τώρα είναι πρόσωπα που προσπαθούν να τα απαξιώσουν. Εμείς για κάθε άνθρωπο λέμε ότι έχει συγκεκριμένη πολιτική πορεία, συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και είναι πολύ καλό που τώρα είμαστε σε μια κοινή γραμμή.

  • Σχετικά με τις ευρωεκλογές 

Θεωρούμε ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν κυρίως ευρωπαϊκή ατζέντα αλλά θίγουν και εθνικά θέματα. Σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά ζητήματα που έχουν σχέση και με τα ελληνικά θα θυμίσω τις δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup του κ. Σεντένο, ο οποίος δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή της Αριστεράς, θα θυμίσω τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων όπου στο 10ετές έχουμε πτώση περίπου 9 ποσοστιαίων μονάδων που φτάνουμε στα όρια του 2006, τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει για την μερική αποπληρωμή του ΔΝΤ, άρα δεν καταλαβαίνω το πως αυτό το αφήγημα ταιριάζει με τα πολιτικά επιχειρήματα της ΝΔ.

Είμαστε σε μια κανονικότητα σε ότι αφορά τις πολύ θετικές εξελίξεις στην οικονομία. Φέρνουμε τις 120 δόσεις, φέραμε την επιδότηση του δανείου της α’ κατοικίας, έρχεται η εξαγορά του δανείου του ΔΝΤ, και τι άλλο θέλουν στην αντιπολίτευση για να καταλάβουν ότι είμαστε σε μια κανονικότητα. Καταλαβαίνω την αμηχανία της ΝΔ που καθορίζει την πολιτική της ατζέντα από το τι θα της πουν τα φιλικά της Μέσα Ενημέρωσης, αλλά εμείς έχουμε διαφορετική πολιτική ατζέντα και άλλα επιχειρήματα για τον ελληνικό λαό.

Πολύ σωστά η ΝΔ διαχωρίζει τους δυο πολιτικούς πόλους μεταξύ της δεξιάς/ ακροδεξιάς και του πόλου που δημιουργούμε εμείς. Η ΝΔ έχει μέσα στο κόμμα της πρόσωπα που ανήκαν στην ΕΠΕΝ του δικτάτορα Παπαδόπουλου και πρόσφατα ήταν στο ΛΑΟΣ και όχι μόνο ότι είναι στο κόμμα αλλά καθορίζουν από σημαντικές θέσεις, την πολιτική ατζέντα, την φρασεολογία και την ιδεολογία της ΝΔ. Αυτό είναι κάτι που τα ίδια τα στελέχη της σαν τον κ. Δένδια και τον Βουλγαράκη κ.ά. τα εξηγούν αυτά τα φαινόμενα.

Το δίλημμα είναι ποια Ευρώπη θέλουμε, αν θέλουμε μια Ευρώπη της λιτότητας και των μηχανισμών που μας οδήγησαν στην καταστροφή, ή αν θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης όπως την εκφράσαμε εμείς στο θέμα του προσφυγικού, αν θέλουμε μια Ευρώπη των κοινωνικών παροχών κι αν θέλουμε μια Ευρώπη που θα στρέψει προς τα θέματα της αριστεράς και της Οικολογίας. Αν επικρατήσει ο συνδυασμός στον οποίο ανήκει η ΝΔ σε επίπεδο Ευρώπης, θα είναι μια μαύρη μέρα και για την ήπειρο, αλλά και για τον ελληνικό λαό.

  • Τρέχουσα επικαιρότητα για τις καταγγελίες περί διαφθοράς

Είναι σαφές. Όποτε μια υπόθεση που αφορά την ΝΔ, έρχεται στην επικαιρότητα από την Δικαιοσύνη, με γοργούς ή αργούς ρυθμούς, δεν θα το σχολιάσω αυτό, προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν αντιπερισπασμό. Είχαμε την υπόθεση Πετσίτη, τώρα βγήκε υπόθεση Ξεπαπαδέα, κάθε φορά εκεί που δεν υπάρχει ζήτημα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ζήτημα, ένα πέπλο καπνού. Καταλαβαίνουμε γιατί το κάνουν αυτό, αλλά τα πραγματικά ερωτήματα είναι το τι θα πουν για τον έλεγχο των στελεχών τους από την Ελληνική Δικαιοσύνη, τι θα πουν για την άρνησή τους στην υπερψήφιση του νόμου περί Πόθεν Έσχες που εμείς θέλουμε να γίνεται αυτόματα η διασταύρωση και ο έλεγχος. Γνωρίζουμε ότι δεν θα απαντήσουν για το σκάνδαλο των δανείων της ΝΔ, σε πόσα χρόνια θα αποπληρωθούν και με ποιες δόσεις.

 

ροη ειδησεων