Αρχική Πολιτική Τσακαλώτος: Παραμένουμε ευρωπαϊστές, γιατί εκεί θα λυθούν προβλήματα

Τσακαλώτος: Παραμένουμε ευρωπαϊστές, γιατί εκεί θα λυθούν προβλήματα

«Παραμένουμε ευρωπαϊστές, γιατί εκεί θα λυθούν προβλήματα όπως ο φορολογικός ανταγωνισμός, η κλιματική αλλαγή, τα δικαιώματα, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην «Αυγή».

Ο κ. Τσακαλώτος εκτιμά ότι οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα είναι οι πιο σημαντικές από όσες έχουν πραγματοποιηθεί. «Βρισκόμαστε απέναντι σε μία ακροδεξιά και δεξιά, οι οποίες σε αντίθεση σε την αποτυχημένη σοσιαλδημοκρατική αντίληψη των Μπλερ, Σημίτη και Σρέντερ, έχουν μάθει από την κρίση. Και έχουν μάθει ότι σε αυτά τα προβλήματα που δημιούργησε η παγκοσμιοποίηση μπορεί να έχουν παρέμβαση, οργανώνοντας τη λαϊκή βάση που παραδοσιακά ανήκε στην Αριστερά, (π.χ. Ν. Γαλλία, Β. Αγγλία, Β. Ιταλία)», τονίζει σχετικά.

«Χρειάζονται διαφορετικές πολιτικές και έχει μεγάλη σημασία η χρονικότητά τους. Αρχικά, βγαίνοντας από μια ύφεση, πρέπει να δώσεις έμφαση στη ζήτηση και για αυτό εμείς επιλέξαμε μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση όπως το ΚΕΑ, τα επιδόματα για το παιδί, την πολιτική στέγασης, την αύξηση του κατώτατου μισθού», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Στην συνέχεια χρειάζεσαι μέτρα ενίσχυσης της παραγωγής, τονίζει, «όπως η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των φορολογικών συντελεστών», τονίζει ο κ. Τσακαλώτος.

Τέτοιου είδους μέτρα είτε υλοποιούνται ήδη είτε θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, όπως περιγράφεται στην αναπτυξιακή μας στρατηγική.

Υπερασπιστήκαμε τον πυρήνα του προγράμματος μας

«Πιστεύω ότι τον πυρήνα του προγράμματός μας τον υπερασπιστήκαμε, παρά τις αντίξοες και εκβιαστικές συνθήκες του μνημονιακού προγράμματος», σημειώνει επίσης ο κ.Τσακαλώτος.

«Μάλιστα, μετά την έξοδο, τον Αύγουστο 2018», συμπληρώνει, «είχαμε τις ευκαιρίες να το αναπτύξουμε περισσότερο, παρά την επιτήρηση και τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα. Βέβαια, θα ήμουν άδικος με εμάς, αν δεν σημείωνα ότι αυτό έγινε δυνατό χάρη στην μείωση των στόχων των πλεονασμάτων και της ελάφρυνσης του χρέους, τα οποία πετύχαμε χάρη και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου».

ροη ειδησεων