Αρχική Πολιτική Φάμελλος σε Μπακογιάννη: Η ΝΔ φθονεί ότι η χώρα πάει καλά -...

Φάμελλος σε Μπακογιάννη: Η ΝΔ φθονεί ότι η χώρα πάει καλά – όλα για την καρέκλα (Vid)

Στην κινδυνολογία από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία «επιμένει να μην βλέπει τη θετική πορεία της χώρας», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

«Ζηλεύουν και φθονούν ότι η Ελλάδα πάει επιτέλους καλά. Άφησαν να κάνουν πάρτι οι αεριτζήδες -σήμερα συζητείται ένα δάνειο με ‘’αέρα’’ σ’ ελληνικό δικαστήριο- τ’ οποίο επέτρεψε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση. Η κ. Μέρκελ είπε ότι η χώρα μας είναι ο πιο ασφαλής επενδυτικός προορισμός. Είναι ψεύτρα για την κ. Μπακογιάννη;».

Σε αυτό το σημείο, η κ. Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι η χώρα μας είναι ασφαλής επενδυτικός προορισμός.

«Η χώρα μας παρουσιάζει σημεία ανάκαμψης που είχε να ζήσει τουλάχιστον 10 χρόνια και αυτό το λένε ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές που μας ήθελαν εκτός ευρωζώνης. Υπάρχει μια θετική ασφαλή πορεία της χώρας. Η κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια που την έριξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να βάλει τη χώρα σε μια ασφαλή πορεία ανάκαμψης», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

«Όλα τα κάνουν για την καρέκλα, διότι  μάθανε να τρώνε από κρατικά κονδύλια σε θέσεις διοίκησης»

«Η κ. Μπακογιάννη προσπαθεί με μια τεχνική ένταση να τροφοδοτήσει μια ανησυχία στους πολίτες, γι’ αυτό αμφισβητεί ότι η χώρα πάει καλά», αντέτεινε ο κ. Φάμελλος στον ισχυρισμό της ότι «κανένα έργο δεν μπορεί να προχωρήσει».

Μάλιστα, ανέφερε τα μεγάλα έργα που εγκρίθηκαν και θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται:

«Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τρία τεράστια έργα τον AGB – τον αγωγό μεταξύ Βουλγαρίας Αλεξανδρούπολης, τη διασύνδεση της Ηπειρωτικής χώρας με την Κρήτης, το Σύζευξις και όλα με χρηματοδότηση και τέλος όταν το ΚΑΣ χθες (σ.σ. Τετάρτη) ενέκρινε και τα υποχρεωτικά και τα προαιρετικά έργα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση αγωνία. Η ΝΔ προσπαθεί να πείσει ότι δεν πάμε καλά».

«Η Ν.Δ. δεν μπορεί να το δεχθεί. Θέλουν να επωάζουν την υπουργική καρέκλα και αυτό το θέλει και η οικογένεια της κ. Μπακογιάννη. Όλα τα κάνουν για την καρέκλα, διότι μάθανε να τρώνε από κρατικά κονδύλια σε θέσεις διοίκησης γιατί μάθανε να ανανεώνουν την οικογενειοκρατία. Γιατί ποιο λόγο πρέπει οι ίδιες οικογένειες, να κάνουν κουμάντο;», πρόσθεσε.

«Μας εξέλεξαν οι πολίτες – δεν διοριστήκαμε», απάντησε η κ. Μπακογιάννη και παράλληλα επανέλαβε -για πολλοστή φορά-  ότι «τα κυβερνητικά στελέχη δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στη Βόρεια Ελλάδα.

«Ξεπέφτετε σε στείρα κινδυνολογία και λειτουργείτε σαν τους ακροδεξιούς στο κόμμα σας, κ. Μπακογιάννη» απάντησε ο κ. Φάμελλος.

Πηγηavgi.gr

ροη ειδησεων