Αρχική Κοινωνία Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Με μπλε χρώμα θα φωτιστεί η Αψίδα του Αδριανού, το βράδυ της 2ας Απριλίου, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή δράση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Light it up Blue», με εκατοντάδες κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο να φωτίζονται με μπλε χρώμα.

Είναι μια παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσουν οι διακρίσεις που υφίστανται τα’ άτομα με αυτισμό – μια αναπτυξιακή διαταραχή που αφορά όλο και περισσότερο πληθυσμό. Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, δήλωσε:

«Η Πύλη του Αδριανού φωτίζεται συμβολικά με μπλε χρώμα στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, για να μας κάνει να σκεφτούμε τους διαφορετικούς κόσμους που βρίσκονται δίπλα μας.

Ας τη δούμε από τις δύο της όψεις, αισιοδοξώντας με τη σκέψη ότι κάθε διαφορετικότητα και αυτήν του αυτισμού επίσης, πρέπει να βρίσκει ανοιχτή την πόρτα της επικοινωνίας και αυτό αποτελεί ευθύνη και φροντίδα όλων μας».

ροη ειδησεων