Αρχική Κοινωνία Νέες καταγγελίες του ΠΑΜΕ για τη ΓΣΕΕ - Τι απαντά η Συνομοσπονδία

Νέες καταγγελίες του ΠΑΜΕ για τη ΓΣΕΕ – Τι απαντά η Συνομοσπονδία

«Η ηγεσία της ΓΣΕΕ προσπαθεί να κρυφτεί από τους εργαζόμενους που δήθεν εκπροσωπεί και να κάνει ένα συνέδριο – παρωδία, προκειμένου να κατοχυρώσει προαποφασισμένους και μοιρασμένους συσχετισμούς και αξιώματα», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, αναφερόμενο στην πραγματοποίηση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Ρόδο.

Σε σημερινή του ανακοίνωση προς το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, και τα σωματεία των εργαζομένων στο νησί, το ΠΑΜΕ κάνει και πάλι λόγο για «συνδικαλιστική μαφία» της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

«Όπως και στην Καλαμάτα, συνεχίζουν να αγνοούν κάθε καταστατική διαδικασία. Καμιά συνεδρίαση οργάνου δεν έχει γίνει. Συνεχίζουν να αρνούνται τη συζήτηση μέσα στα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα για όλα τα σοβαρά ζητήματα που η ΔΑΣ τους θέτει στοιχειοθετημένα, επίμονα και επανειλημμένα.

Ζητήματα που αφορούν τον έλεγχο των οργανώσεων και τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, με αποκλεισμό των νόθων και των εργοδοτών, ώστε να πραγματοποιηθεί ένα αληθινό συνέδριο εργαζομένων», αναφέρει μεταξύ άλλων το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

«Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ αντιπρόσωποι στη ΓΣΕΕ από Ε.Κ. και Ομοσπονδίες, θέλουμε να γίνει πραγματικό συνέδριο, με ουσιαστική συζήτηση πάνω σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Υπόμνημα στον Δικηγορικό Σύλλογο της Ρόδου

Ακόμη, το ΠΑΜΕ απέστειλε υπόμνημα προς τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Βασίλειο Περίδη, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του επιστημονικού συλλόγου του νησιού, προκειμένου να τους θέσει «το κρίσιμο για εμάς θέμα της τήρησης του νόμου και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. κατά τις διαδικασίες του επικείμενου Συνεδρίου της».

Όπως τονίζεται στο υπόμνημα που κοινοποιείται στους τους δικηγόρους που θα διορισθούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στο επικείμενο Συνέδριο, «οι δικαστικοί αντιπρόσωποι οφείλουν να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα διατασσόμενα από τον νόμο και το καταστατικό και βεβαίως να απέχουν από κάθε πράξη ή παράλειψη που θα συνιστά, θα αφήνει υπόνοιες ή έστω θα γεννά ερωτηματικά για τυχόν μεροληπτική στάση τους σε θέσεις και απόψεις παρατάξεων, παραγόντων κλ.π. και οπωσδήποτε να μην έλκουν οποιουδήποτε είδους άμεσο ή έμμεσο συμφέρον των ίδιων ή εντολέων τους κλπ από την έκβαση του Συνεδρίου της ΓΣΣΕ και τις εν γένει αποφάσεις του».

ΓΣΕΕ: Τέρμα πια στα ψέμματα, μόνο αλήθειες

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «σήκωσε το γάντι» και θέλοντας να «να αποκαταστήσει την αλήθεια απέναντι στα ψεύδη και στις συκοφαντίες του ΠΑΜΕ και με στόχο να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τα όσα πραγματικά συμβαίνουν ενόψει και του 37ου Συνεδρίου της» προχωρά σε ενημερωτική καμπάνια.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως μέσα από το κανάλι της στο youtube και από τις σελίδες της στα social media, «θα δίνει σταδιακά στη δημοσιότητα πέντε βίντεο».

Η ΓΣΕΕ επιμένει σε σχετικό δελτίο τύπου πως οι εκλεγμένοι σύνεδροι της «προπηλακίστηκαν, τραμπουκίστηκαν και παρεμποδίστηκαν στην άσκηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων από μεταφερόμενες δυνάμεις του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ)», αναφερόμενη σε όσα έγιναν στην Καλαμάτα πριν από μερικές εβδομάδες.

Το πρώτο από τα σχετικά βίντεο που δημοσιοποιεί, είναι το ακόλουθο:

 

ροη ειδησεων