Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις "Μιλάει για διαπλοκή η ΝΔ όταν τα ενοίκια των γραφείων της πληρώνονται...

«Μιλάει για διαπλοκή η ΝΔ όταν τα ενοίκια των γραφείων της πληρώνονται από επιχειρηματία»

«Όταν εμείς κάναμε αγώνες απέναντι στη διαφθορά η ΝΔ έστηνε την διαπλοκή στην Ελλάδα», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, στον τηλεοπτικό σταθμό Open Tv

Η συνέντευξη

  • Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στα ευρωψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Κατανοούμε πλήρως την πολιτική σύγχιση στην οποία βρίσκεται η ΝΔ. Νιώθω πολύ χαρούμενος, εγώ προσωπικά και ως Συριζαίος και ως Πειραιώτης και ως Ολυμπιακός, με την υποψηφιότητά του. Η ΝΔ πρέπει να καταλάβει ότι όταν εμείς δίναμε αγώνες εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, η ΝΔ έφερνε διατάξεις υπερ της στη Βουλή και έστηνε τη διαπλοκή στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο για φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση για μας. Κάναμε πολύ καλά και τον εντάξαμε στα ψηφοδέλτιά μας γιατί έχει προσφέρει πάρα πολύ και στον Δήμο Πειραιά που βρισκόταν και στα ζητήματα οικολογίας και σε άλλα ζητήματα όπως της προσφυγικής κρίσης στην οποία βοήθησε πάρα πολύ.

Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να κατηγορεί εμάς ότι δεν βοηθάμε την επιχειρηματικότητα και όταν βάζουμε έναν επιχειρηματία στα ψηφοδέλτια να μας κατηγορεί γι΄αυτό. Να μας κατηγορούνε εμάς κόμματα όταν επιχειρηματίες αναλαμβάνουν να τους πληρώνουν τα ενοίκια και να τους φτιάξουν τα γραφεία, πάει πολύ, είναι ένα ανέκδοτο που δεν γελάει κανένας. Ο κάθε άνθρωπος κρίνεται από την πολιτική του συνεισφορά και την επιχειρηματική του αποτελεσματικότητα. Δεν είμαστε κατά των επιχειρηματιών. Ο κ. Κόκκαλης έχει αποδείξει και την δράση του και την συνεισφορά του.

Το κριτήριο με το οποίο κατεβαίνουμε στις εκλογές είναι αν τα πράγματα καλυτέρεχαν ή χειροτέρεψαν από τις προηγούμενες εποχές. Έτσι δημιουργούμε την προοδευτική συμμαχία στην οποία συμμετέχει και ο κ. Κόκκαλης. Στην οικονομία όλα τα στοιχεία δείχνουν την βελτίωση όλων των δεικτών στην Ελλάδα. Θα αναφερθώ στην έκθεση του ΕΒΕΑ που δείχνει την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, θα σας αναφέρω την έκθεση της ΤτΕ που δείχνει την βελτίωση του οικονομικού κλίματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Να μας κάνει μαθήματα το ΠΑΣΟΚ για θέματα διαπλοκής ή για θέματα λιστών, ξεπερνάει την αίσθηση του χιούμορ. Το πολιτικό ερώτημα είναι, γιατί κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με γνώση στα νομικά κρατούσε τη λίστα στο συρτάρι του και δεν την αξιοποιούσε αφού ήξερε ότι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής. Αυτό το ερώτημα θα αιωρείται πάντα, όπως και το ερώτημα πότε θα αποπληρώσουν τα δάνειά τους αυτά τα κόμματα.

Δημιουργούμε ένα μεγάλο πόλο απέναντι στη Δεξιά και την Ακροδεξιά που ήδη έχει μεγάλη συσπείρωση και θα έχει ακόμη μεγαλύτερη το επόμενο χρονικό διάστημα.

  • Για το θέμα των «κόκκινων δανείων»

Αυτή η ρύθμιση θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, έχει ήδη κατατεθεί η διάταξη και θα βγουν παράλληλα και τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν πόσο κόσμο εξυπηρετεί το ν/σ. Να θυμίσω μόνο ότι αυτή η διάταξη σε σχέση με την προηγούμενη, περιλαμβάνει περισσότερους πολίτες από όσους είχαμε μέχρι τώρα. Περιλαμβάνει όσους είχαν επιχειρηματικά δάνεια, που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα, περιλαμβάνει όσους ήταν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που δεν ήταν μέχρι τώρα και μια σημαντικότατη παράμετρο θα επιδοτηθούν κατηγορίες πολιτών που δεν μπορούν να πληρώσουν το δάνειό τους, ούτε αυτό υπήρχε μέχρι τώρα.

Αυτή η διάταξη έρχεται τώρα μετά από διάλογο με τους θεσμούς και έχουμε τη δυνατότητα διαλόγου μετά τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ροη ειδησεων