Αρχική Κοινωνία Παρέλαση με λίγα «παρατράγουδα» στη Θεσσαλονίκη

Παρέλαση με λίγα «παρατράγουδα» στη Θεσσαλονίκη

Η παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με τη φιλαρμονική του δήμου να παιανίζει το «Μακεδονία Ξακουστή», ενώ ακολούθησε το άγημα των Ποντίων, των 40 ένστολων νέων και νεανίδων από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και τις ομοσπονδίες που εκπροσωπούν τους Πόντιους της πόλης.

Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες, από την μαθητική παρέλαση δεν έλειψαν και τα συνθήματα για τη Μακεδονία, ενώ μαθητές εκπαιδευτηρίων τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» την ώρα που περνούσαν μπροστά από τους επισήμους.

Μαθητές του 32ου ΓΕΛ μάλιστα φώναξαν «Μακεδονία γη ελληνική», κατά τη διάρκεια που περνούσαν μπροστά από τους επισήμους.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, πολίτες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών κατά τη διάρκεια παρέλασης, επί της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου (φωτογραφία).

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Στέλιος Νικητόπουλος, κατήγγειλε πως η παρέμβαση που σημειώθηκε νωρίτερα, έγινε από μέλη «της νεοναζιστικής οργάνωση vanguard-hellas, μέλη της είχαν προκαλέσει επεισόδια στη ΔΕΘ».

Το σχετικό tweet του δημοσιογράφου, συνοδεύει φωτογραφικό υλικό με τα φέιγ-βολάν που φέρουν και την υπογραφή της παραπάνω ομάδας.

Σημειώνεται πως για τις ανάγκες της παρέλασης, από το 7.00 το πρωί μέχρι και τη λήξη των εκδηλώσεων, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς:

– Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου,
– 30ης Οκτωβρίου,
– Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη Λεωφ.Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου,
– Στρατηγού Κακαβού,
– Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού,
– Λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου,
– Καραϊσκάκη, στο τμήμα της από Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου και
– Νικολάου Γερμανού.

ροη ειδησεων