Αρχική Πολιτική Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την 25η Μαρτίου

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την 25η Μαρτίου

Τις δικές τους ανακοινώσεις για την φετινή εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου εξέδωσαν τα κόμματα αλλά και ο πολιτικός κόσμος της χώρας συνολικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγώνας των Ελλήνων σύμβολο ελπίδας και αφύπνισης

«Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε η κορυφαία στιγμή για τον νεότερο Ελληνισμό, αλλά και ένα παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικό γεγονός του 19ου αιώνα. Σήμερα, 198 χρόνια μετά, τιμούμε την εξέγερση ενός επαναστατημένου λαού εναντίον της τυραννίας και της σκλαβιάς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμα του για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

«Τιμούμε μια επανάσταση λαϊκή, δημοκρατική, εμπνευσμένη από τη Γαλλική Επανάσταση και τα κηρύγματα του Διαφωτισμού, τη μόνη επανάσταση της εποχής της που πέτυχε, ανατρέποντας τους σχεδιασμούς και τις βεβαιότητες των ευρωπαϊκών απολυταρχιών και της Ιεράς Συμμαχίας», προσθέτει.

«Θυμόμαστε ότι στους σκοτεινούς εκείνους καιρούς, ο αγώνας των Ελλήνων υπήρξε σύμβολο ελπίδας και αφύπνισης για τους προοδευτικούς, τους δημοκρατικούς, για όσους αγωνίζονταν για Ελευθερία, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου. Ο νικηφόρος αγώνας των Ελλήνων εναντίον της πανίσχυρης Οθωμανικής αυτοκρατορίας δείχνει ότι στην Ιστορία δεν υπάρχουν μονόδρομοι, κι ότι, αργά ή γρήγορα, η Ελευθερία και το δίκιο επικρατούν, όσο υπέρτερος στρατιωτικά κι αν φαντάζει ο αντίπαλος», τονίζει στο μήνυμα του το κυβερνών κόμμα.

«Σήμερα, όπου τα σκοτάδια απάνθρωπων ιδεολογιών απλώνονται στην Ευρώπη και τον κόσμο, όπου η ξενοφοβία και ο ρατσισμός κλείνουν τα σύνορα σε κατατρεγμένους, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για τις πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την κοινωνική Δικαιοσύνη», καταλήγει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Λήμνο ο Μητσοτάκης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

«Γιορτάζουμε σήμερα την έναρξη μιας γενναίας επανάστασης, η οποία οδήγησε τελικά στη συγκρότηση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Και τιμούμε σήμερα αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε να ζούμε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στη Μύρινα της Λήμνου.

«Σήμερα, είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα αισιοδοξίας, μια μέρα υπερηφάνειας. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και μια μέρα περισυλλογής. Διότι εδώ και 10 χρόνια η χώρα δεν έχει βγει ακόμα από μια βαθιά, επίπονη κρίση. Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται όραμα και κατεύθυνση. Και, πάνω απ’ όλα, αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να ξαναπιάσει το νήμα του υγιούς πατριωτισμού. Ενός πατριωτισμού ο οποίος ενώνει. Ενός πατριωτισμού ο οποίος προτάσσει τις έννοιες της ευθύνης, της αλήθειας και, κυρίως, της σκληρής δουλειάς», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Εδώ από την ακριτική Λήμνο, από το Βορειοανατολικό Αιγαίο, οι σημαίες μοιάζουν πάντα λίγο πιο ψηλά. Και το γαλάζιο του Αιγαίου, είναι πάντα λίγο πιο έντονο. Εδώ, λοιπόν, από τη Λήμνο θέλω να στείλω σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδος, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης. Μπορούμε καλύτερα, και θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους Έλληνες, όπου και αν αυτοί βρίσκονται. Χρόνια πολλά».

Γεννηματά: Η επέτειος του ’21 μας εμπνέει να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις

Το δικό της μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου έστειλε η Φώφη Γεννηματά, η οποία βρέθηκε σήμερα στον Έβρο.

Όπως τονίζει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η επέτειος του ’21 «δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία».

«Αποτελεί σύμβολο για όλους μας και μας εμπνέει πάντα για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις του σήμερα» είπε η κ. Γεννηματά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα.

«Κρατάμε ψηλά τη σημαία των αγώνων για την εθνική προοπτική και την κοινωνική προκοπή. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε την Ελλάδα μπροστά» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Το μήνυμα του Στ. Θεοδωράκη για την 25η Μαρτίου

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο δικό του μήνυμα, τόνισε: «Η κρίση της τελευταίας δεκαετίας έχει μέσα της πολλά από τα λάθη του ’21 (και λίγους από τους ήρωες του). Ας το αντιστρέψουμε! Ας κρατήσουμε από το ’21 την ορμή του, τη θυσία των ηρώων, το όραμα και τον αγώνα για μια Ελλάδα δυνατή, πρωταγωνίστρια, στον κόσμο των ισχυρών Εθνών».

ΚΚΕ: Υποκριτικά τα καλέσματα περί «εθνικής ενότητας» με αφορμή την 25η Μαρτίου

«Η επέτειος από την επανάσταση του 1821, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάρκεια του οποίου συνέβησαν πολλά και μεγάλα γεγονότα, δίνει τη δυνατότητα να βγουν σημαντικά συμπεράσματα για το σήμερα και το αύριο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για την 25η Μαρτίου.

Ειδικότερα, σημειώνει πως «στην επανάσταση εναντίον της φεουδαρχικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ηγήθηκε η αστική τάξη και η επαναστατική της οργάνωση, Φιλική Εταιρεία», επισημαίνοντας ότι «αυτή η τάξη επιτέλεσε τον ιστορικό της ρόλο και είναι πια ιστορικά ξεπερασμένη». Νέα, ανερχόμενη τάξη, φορέας της κοινωνικής προόδου, είναι η εργατική τάξη εδώ και πολλές δεκαετίες, υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτηρίζει υποκριτικά «τα καλέσματα περί «εθνικής ενότητας», που απευθύνονται απ’ όλα τα άλλα κόμματα, με αφορμή την επανάσταση του 1821» και συμπληρώνει: «Εθνική ενότητα δεν μπορεί να υπάρχει όταν μία τάξη, η αστική, που αποτελεί μία μικρή μειοψηφία, εκμεταλλεύεται και καταπιέζει με το κράτος και το πολιτικό της σύστημα τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού. Άλλη είναι η πατρίδα των εκμεταλλευτών και άλλη των καταπιεσμένων. Άλλη είναι η πατρίδα του κεφαλαίου και άλλη η πατρίδα της εργατικής τάξης, του λαού».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΚΚΕ, «αυτό το ιστορικό δίδαγμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, που:

  • Τα λαϊκά δικαιώματα τσακίζονται, στο όνομα της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας και της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, στην πραγματικότητα για τα κέρδη του κεφαλαίου.
  • Η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, είναι κατάσπαρτη με τις αμερικανικές βάσεις θανάτου, συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με επίκεντρο το μοίρασμα της λείας των ενεργειακών πηγών και δρόμων.
  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ενταγμένες στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.
  • Μεγαλώνει ο κίνδυνος πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο η εργατική τάξη και ο λαός χρειάζεται να οργανώσουν τον αγώνα τους, για να υπερασπίσουν τα σύνορα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά και για να βγει ο λαός τελικός νικητής, απέναντι στην καπιταλιστική εξουσία της εκμετάλλευσης και των πολέμων».

Καταληκτικά το ΚΚΕ τονίζει πως η «ενότητα που συμφέρει το λαό είναι μόνο η δική του ενότητα, η οργάνωση και πάλη για να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολίασε πως η Επανάσταση δείχνει πώς μπορούν οι πολίτες να αντισταθούν «απέναντι στη σήψη του παλιού, απέναντι σε όλα τα δεσμά, απέναντι στις κάθε είδους “Ιερές Συμμαχίες”, όπως για παράδειγμα είναι σήμερα η ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Το μήνυμα της Ένωσης Κεντρώων

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και τόνισε πως το κόμμα του θα δώσει μάχη για τον αληθινό πατριωτισμό.

Το κόμμα κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «διχαστική περίοδος με μειοδοσία στο σκοπιανό, με τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, με βλέψεις εναντίον της Θράκης και της Κύπρου».

Κουβέλης: Η Ελλάδα προχωράει μπροστά, οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την ενότητά μας

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Πειραιά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, παραβρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.

Ο Φ. Κουβέλης παρέστη στη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δήλωσε:

«Oι Έλληνες με μία παλλαϊκή ενότητα απελευθέρωσαν την Ελλάδα. Σήμερα η χώρα προχωράει μπροστά. Οφείλουμε όλοι μας να εξασφαλίσουμε σε αυτή την πορεία την ενότητά μας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που προάγει την ειρήνη, αποτελεί πόλο σταθερότητας και καλής γειτονίας στην περιοχή. Ταυτόχρονα η Ελλάδα υπερασπίζεται και προστατεύει την εθνική της ακεραιότητα στο ακέραιο».

Χατζηγεωργίου: Τιμούμε τους αγώνες για ελευθερία, υψώνουμε τείχος στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό

«Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά», τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σε δηλώσεις της από την Κοζάνη, όπου παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. «Και τους τιμούμε», πρόσθεσε, «και στο σήμερα, υψώνοντας ένα τείχος απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό».

Το πρωί, η υφυπουργός παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος και ακολούθως στην επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων και Μαρτύρων, ενώ στη συνέχεια παραβρέθηκε στη δεξίωση που διοργανώθηκε στο δημαρχείο από τον δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη.

Στις 12 μετά το μεσημέρι, η υφυπουργός μετέβη στην οδό Παύλου Μελά, στο κέντρο της Κοζάνης, όπου παρακολούθησε μαζί με τις τοπικές αρχές, από την εξέδρα των επισήμων, την παρέλαση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναπήρων και τραυματιών πολέμου, αγωνιστών εθνικής αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Προσκόπων και στρατιωτικών τμημάτων.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Δημητριάδης και Γιάννης Θεοφύλακτος και ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, αυτοδιοικητικοί της πόλης και του νομού, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου. Μετά το τέλος της παρέλασης, μαθητές δημοτικού και γυμνασίου και λυκείου χόρεψαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης παραδοσιακούς χορούς.

Στις δηλώσεις της στο δημαρχείο, η κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας: «Εμείς ψηφίσαμε τη συμφωνία των Πρεσπών ως κυβέρνηση, πιστεύουμε στη Συμφωνία των Πρεσπών ως κυβέρνηση και θα αποδείξουμε το αμέσως επόμενο διάστημα ότι αυτή η συμφωνία είναι η συμφωνία που βάζει πραγματικά τη Μακεδονία, τόσο τη Δυτική, όσο και την Κεντρική, αλλά και την Ανατολική, στο επίκεντρο της ΝΑ Ευρώπης, ανοίγει τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης, ανοίγει τις δυνατότητες και στις τρεις περιφέρειες για περισσότερη ανάπτυξη, για περισσότερες δουλειές».

Κουντουρά: Aγωνιζόμαστε για μία νέα αναπτυξιακή πορεία με εύρωστη οικονομία

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Παρέστη στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωροθέου Β΄. Στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων και παρέστη στην καθιερωμένη παρέλαση.

H κα Κουντουρά δήλωσε: «Η σημερινή διπλή γιορτή της Πίστης μας και του Ελληνισμού, είναι ημέρα απόδοσης τιμής σε όλες και όλους που θυσιάστηκαν για ελευθερία, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Μπορεί σήμερα οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε να είναι βεβαίως διαφορετικές, η στόχευση όμως παραμένει αναλλοίωτη ανά τους αιώνες: μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη.

Στο πνεύμα αυτό, αγωνιζόμαστε για μία νέα αναπτυξιακή πορεία με εύρωστη οικονομία, για μία κοινωνία ίσων ευκαιριών και αλληλεγγύης, για μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν θεσμικά τη Δημοκρατία μας και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο μακριά από ακρότητες και από διχαστικές αντιπαραθέσεις, που τόσο πολύ μας έχουν στοιχίσει στο παρελθόν.

Εργαζόμαστε με υπευθυνότητα ώστε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, οι νέοι και οι νέες μας να μπορούν να αντικρίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Χρόνια Πολλά».

Κατρούγκαλος: Ο αγώνας για τα εθνικά δίκαια συνεχίζεται

«Το μήνυμα της επανάστασης του 1821 είναι διαχρονικό. Μήνυμα για την εθνική μας ανεξαρτησία, τα εθνικά μας δίκαια, την ελευθερία τη δική μας και την πανανθρώπινη ελευθερία», αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δήλωση του με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου, από την Καλαμάτα όπου και βρίσκεται.

«Μήνυμα ότι όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε το αδύνατο: την ανάσταση μέσα από την αντίσταση, ακόμα και όταν ο συσχετισμός δύναμης είναι συντριπτικά εναντίον μας. Ο αγώνας για τα εθνικά δίκαια συνεχίζεται τώρα με πολύ καλύτερες συνθήκες. Μετά τα μνημόνια ανακτήσαμε πλήρως την εθνική μας κυριαρχία και δεν είμαστε μόνο μια σταθερή δημοκρατία, εξάγουμε και τη σταθερότητα. Και με το καινούργιο ακόμα πιο αναβαθμισμένο διπλωματικό κύρος που έχουμε, με τις συμμαχίες που αναπτύσσουμε, μπορούμε να αδρανοποιούμε προβολή ισχύος από κάθε αναθεωρητική δύναμη και να επιβάλλουμε το διεθνές δίκαιο ως το μοναδικό πλαίσιο για τις διμερείς και πολυμερείς μας σχέσεις. Το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας που είναι αναπόσπαστο τμήμα του είναι αυτό που καθορίζει και τις σχέσεις μας με τη γειτονική Τουρκία και επιδιώκουμε βέβαια να ξαναρχίσουμε το διάλογο μαζί της, όχι για συνεκμετάλλευση, όπως πολύ επιπόλαια γράφεται, αλλά για να ξεκινήσουμε τις ερευνητικές επαφές για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας μας. Και στην Ανατολική Μεσόγειο προϋπόθεση για την ένταξη της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας και προφανώς αναγνώριση του αναφαίρετου δικαιώματος της Κύπρου στους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους. Όλα αυτά είναι πάγιες εθνικές θέσεις. Κανείς δεν πρέπει ούτε να τις αλλοιώνει, ούτε να τις διαστρεβλώνει. Αυτή την πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί, όπως είπε ο Μακρυγιάννης», αναφέρει μεταξύ άλλων η δήλωση του.

Ξανθός: Έχουμε βγει από την κρίση

Στους εθνικούς αγώνες για την ανεξαρτησία της χώρας και για τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο στο Ρέθυμνο, λέγοντας πως μέσα από τις επετείους αυτές διατηρείται επίκαιρη η ιδέα πως αυτή η χώρα προχωρά όταν υπάρχει η εθνική ενότητα και ομοψυχία, αλλά και όταν ο λαός συσπειρώνεται πάνω σε αξίες ιδανικά με συλλογικό και ενιαίο τρόπο και αγωνίζεται για το δίκιο του. «Είμαστε σε μία νέα φάση αυτή την περίοδο και στην οικονομία και στην κοινωνία και ως Χώρα διότι έχουμε βγει μετά από μία πολυετή περίοδο μεγάλης ταλαιπωρίας και μεγάλων ανατροπών, από την κρίση, με ένα οριστικό και αμετάκλητο τρόπο», ανέφερε ο υπουργός τονίζοντας ότι «υπάρχει αδιαμφισβήτητα ένας ορίζοντας οικονομικής ανάκαμψης, ενίσχυσης της απασχόλησης και ευημερίας των πολιτών.

Βεβαίως υπάρχουν ανοιχτές πληγές, τραύματα λόγω της κρίσης και ανοιχτές πληγές λόγω της λιτότητας τα οποία οφείλει η πολιτεία να επουλώσει με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο και να στηρίξει ακόμη περισσότερο τους αδύναμους και τους ανθρώπους που επλήγησαν περισσότερο τα χρόνια της κρίσης και τα χρόνια της μεγάλης οικονομικής καταστροφής».

Σπίρτζης: Η σημερινή μέρα μας θυμίζει τους αγώνες που πρέπει να συνεχίσει να δίνει ο λαός μας

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην παρέλαση του Ηρακλείου δήλωσε: «Η σημερινή μέρα, κάθε χρόνο, μας θυμίζει τους αγώνες που πρέπει να συνεχίσει να δίνει ο λαός μας. Να προσπαθήσουμε να έχουμε ειρήνη στην περιοχή, να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε άλλο όποτε χρειαστεί και βέβαια να θυμίσει πώς σεβόμαστε την ανεξαρτησία της χώρας μας αλλά και την ανεξαρτησία των άλλων χωρών και με ποιους ιστορικά έχουμε παλέψει ενάντια σε ποιους».

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων σχολείων του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Εκτός από τους μαθητές, παρέλασαν σύλλογοι και αθλητικά σωματεία, ενώ το θερμό χειροκρότημα των πολιτών απέσπασαν οι έφεδροι αξιωματικοί της ΣΕΑΠ και αεροπόροι από την 133ΣΜ.

 

 

ροη ειδησεων