Αρχική Κοινωνία 25η Μαρτίου: Η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας ( live )

25η Μαρτίου: Η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας ( live )

Οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με τη δοξολογία που έλαβε χώρα στη Μητρόπολη Αθηνών υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Οι εκδηλώσεις της εθνικής επετείου ολοκληρώνονται με την στρατιωτική παρέλαση που αρχίζει αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας και τις μαθητικές παρελάσεις στην υπόλοιπη χώρα.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Προηγουμένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έγινε ανάκρουση εμβατηρίου και του Εθνικού Ύμνου, και στη συνέχεια επιθεώρησε το τιμητικό άγημα των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολούθως ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της πολιτικής, θρησκευτικής, δικαστικής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως ο ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα για τη σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας που θα ισχύσουν μέχρι το μεσημέρι.

Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, περισσότεροι από 1.600 αστυνομικοί θα βρεθούν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονήθηκε στη ΓΑΔΑ, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις εξέδρες των επισήμων κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.

Το τμήμα Ναρκαλιευτών του Ελληνικού Στρατού

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σήμερα στο Αγαθονήσι προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τα κλιμακοφόρα της Πυροσβεστικής

To σύστημα αεράμυνας Κροτάλ

Οι Εύζωνες υπό τους ήχους του «Μακεδονία ξακουστή» με την Κρητική και Ποντιακή στολή

Οι Πεζοναύτες

Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ)

Απάτσι

Σινούκ

ροη ειδησεων