Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις "Ο κ. Κουμουτσάκος ας είναι πιο ευπρεπής όταν παραποιεί τις δηλώσεις μου"

«Ο κ. Κουμουτσάκος ας είναι πιο ευπρεπής όταν παραποιεί τις δηλώσεις μου»

«Είναι εντυπωσιακό αυτό που κάνει ο κ. Κουμουτσάκος. Επιχειρεί παραποίηση των λεγομένων ενός πολιτικού του αντιπάλου, ίσως επειδή βρίσκεται σε μια υποχώρηση, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτά που κάνει είναι απαράδεκτα και τέλος πάντων αν επιμένει σε τέτοιες παραποιήσεις, ας προσπαθήσει να είναι λιγάκι πιο ευπρεπής», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ακολουθεί η συνέντευξη

  • Για το Brexit

Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να περάσει την Συμφωνία στις 12 Απριλίου η κ. Μέι και πάμε στις 22 Μαίου, θα πρέπει, πια, η βρετανική βουλή να πάρει την πρωτοβουλία και να επιλέξει ή την έξοδο χωρίς συμφωνία ή να ζητήσει μια πραγματική παράταση κατά την οποία θα ορισθούν είτε εκλογές είτε νέο δημοψήφισμα, αλλά με την κ. Μέι παραγκωνισμένη.

Η κ. Μέι είναι μια πολιτικός- ζόμπυ, έχει «πεθάνει» πολιτικά αλλά παραμένει στην πολιτική σκηνή χωρίς πολιτική δύναμη. Αναγκάστηκε προχθές να επιτεθεί στους βουλευτές για να τους ασκήσει πίεση και αυτό γύρισε μπούμερανγκ εναντίον της γιατί ακόμη και αυτοί που την υποστηρίζουν είπαν ότι δεν είναι δυνατόν ενώ μας έχει οδηγήσει σε τέτοια κατάσταση να κατηγορεί εμάς που δεν συμφωνούμε μαζί της.

  • Για τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας

Καταρχάς υπάρχει μια απεχθής στάση της αντιπολίτευσης εντός της χώρας. Αυτή τη στιγμή η διεθνής θέση της Ελλάδας είναι ισχυρότερη από οποτεδήποτε. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πιο ισχυρό τρόπο – και εκεί δεν υπήρξε κανείς από την αντιπολίτευση να κάνει κριτική- με την 6η Τριμερή Συνάντηση στην Ιερουσαλήμ, όπου εκεί το αποτέλεσμα ήταν 3 plus 1.

Kαι ο κ. Πομπέο δήλωσε ότι το ισχυρότατο πλέγμα ασφάλειας μεταξύ των τριών χωρών για την περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, το στηρίζει η Αμερική. Σ’ αυτό πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιοβολία και αποδεικνύει την σημαντικά ενισχυμένη θέση μας στην ευρύτερη περιοχή.

Σ’ αυτή την κατάσταση ο κ. Ερντογάν αισθάνεται απελπιστικά απομονωμένος. Ενώ εμείς είμαστε σε εξαιρετική ισχυρή θέση ο κ. Ερντογάν είναι σε εξαιρετικά ασθενή θέση. Πρώτον διότι έχει στρατεύματα σε τρείς περιοχές, στη Συρία, στο Ιράκ και στην Κύπρο και δεύτερον γιατί έχει διαρρήξει τη σχέση του και ρητορικά και ουσιαστικά με τις ΗΠΑ.

Η ανεύρεση του φυσικού αερίου στην περιοχή της Κύπρου, ναι μεν έχει σημαντικότατα γεωπολιτικά αποτελέσματα, εν τούτοις η εκμετάλλευση του αερίου θα γίνει σε 7 με 8 χρόνια. Τότε θα αρχίσει το αέριο να πηγαίνει προς την Ευρώπη έτσι ώστε πλέον να δημιουργήσει κέρδος. Στην περίοδο αυτών των 7 χρόνων, επειδή η τύχη τα έχει ορίσει να είμαστε γείτονες με την Τουρκία, πρέπει οι σχέσεις μας να είναι καλές. Δεν είναι δυνατόν εμείς να εμφανιζόμαστε τόσο στρατηγικά ισχυροί όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και από την άλλη πλευρά να μπαίνουμε στο παιχνίδι των καταγγελιών. Η εξωτερική μας πολιτική διαχρονικά ήταν η αποκλιμάκωση των εντάσεων με την Τουρκία, να έχουμε καλές σχέσεις μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, μέσα στα πλαίσια όλων των δικών μας δικαιωμάτων.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο εμείς μπορούμε να ασκούμε πίεση προς την Τουρκία είναι η διαρκής επανάληψη του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας και της καλής γειτονίας και βέβαια με την αποφασιστικότητα των ενόπλων δυνάμεων μας.

Η Τουρκία όταν είναι σε προεκλογική περίοδο επαναλαμβάνει την ίδια ρητορική, μάλιστα τώρα που αισθάνεται ότι δεν έχει κανέναν φίλο στην περιοχή και όλοι αισθάνεται ότι την υποσκάπτουν, θα προχωράει σε εμπρηστικές δηλώσεις. Το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να απαντάμε αμέσως και να υπάρχει συνεχής ρητορική κλιμάκωση που καμιά φορά θα μπορούσε να οδηγήσει και στο απευκταίο σενάριο της κλιμάκωσης των εμπλοκών.

Μου έκανε μάλιστα εντύπωση ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος αναφέρθηκε στο όνομά μου και είπε ότι εγώ υποτίθεται έκανα δηλώσεις σε μια ομιλία μου στους αντιπροσώπους του ΝΑΤΟ στην ελληνική βουλή και μίλησα για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Είχα μιλήσει για μισή ώρα και δεν υπήρχε καμία αναφορά σε τέτοια θέματα, μάλιστα αποδεικνύεται και σε βίντεο.

Είναι εντυπωσιακό αυτό που κάνει ο κ. Κουμουτσάκος. Επιχειρεί παραποίηση των λεγομένων ενός πολιτικού του αντιπάλου, ίσως επειδή βρίσκεται σε μια υποχώρηση, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτά που κάνει είναι απαράδεκτα και τέλος πάντων αν επιμένει σε τέτοιες παραποιήσεις, ας προσπαθήσει να είναι λιγάκι πιο ευπρεπής.

 

 

ροη ειδησεων