Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις Καφαντάρη: Μιλάνε τα κόμματα που έχουν υπόδικους εν ενεργεία ευρωβουλευτές

Καφαντάρη: Μιλάνε τα κόμματα που έχουν υπόδικους εν ενεργεία ευρωβουλευτές

«Εν ενεργεία ευρωβουλευτές της ΝΔ έχουν ζητήματα διερεύνησης, όπως ο κ. Κεφαλογιάννης και ο κ. Κύρτσος και μάλιστα έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους. Η πιθανή υποψηφιότητα της κ Λοίζου δεν είναι τέτοια περίπτωση, και η παραίτησή της που έγινε δεκτή δείχνει και το ηθικό μας πλεονέκτημα», δήλωσε η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, στον τηλεοπτικό σταθμό Open Tv.

  • Για την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές

Η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές μερικές φορές σοκάρει. Έχουν γίνει βήματα προς τη θετική κατεύθυνση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό αλλά χρειάζεται να γίνουν κι άλλα. Τώρα μάλιστα που θα γίνουν προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων θα βελτιωθούν τα πράγματα. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι καταστάσεις αυτές στον Κορυδαλλό γίνονταν και όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πρόσφατα εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα στις φυλακές. Εμείς κάνουμε πράξεις, μην τις υποτιμάμε.

  • Για την κα Λοϊζου

Καταρχάς να πούμε ότι ορθώς παραιτήθηκε η κ. Λοίζου και ορθώς έγινε αποδεκτή η παραίτησή της. Κανείς δεν μπορεί να αποδέχεται τέτοια περιστατικά. Από την άλλη μεριά πρέπει να πω ότι επρόκειτο για μια υποψηφιότητα σε ευρωψηφοδέλτιο και έρχονται και μας κουνάνε το χέρι αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν υπόδικους ευρωβουλευτές. Συγκεκριμένα θα αναφερθώ ότι εν ενεργεία ευρωβουλευτές της ΝΔ έχουν ζητήματα διερεύνησης, όπως  ο κ. Κεφαλογιάννης και ο κ. Κύρτσος και μάλιστα έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους. Η πιθανή υποψηφιότητα της κ Λοίζου δεν είναι τέτοια περίπτωση, και η παραίτησή της που έγινε δεκτή δείχνει και το ηθικό μας πλεονέκτημα.

Νομίζω ότι δημιουργείτε ένα σήριαλ, επρόκειτο για μια υποψηφιότητα, ενώ εδώ έχουμε εκλεγμένους που είναι υπόδικοι ή και καταδικασμένοι. Κακώς έγινε το γεγονός αυτό, αλλά καλώς έγινε η παραίτηση. Υπάρχει μια διαφορά και πρέπει να τονιστεί. Ως αναφορά για το ΚΙΝΑΛ, εμείς δεν θέλουμε κανένα κόμμα να καταστραφεί ή να εξαφανιστεί. Τα κόμματα κατεβαίνουν ή ανεβαίνουν με βάση τον κοινωνικό αντίκτυπο και την αποδοχή τους στην κοινωνία.

Δυστυχώς η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει επιλέξει ένα δρόμο Αντι-ΣΥΡΙΖΑ, έχει επιλέξει το ρόλο του υπομόχλιου του κ. Μητσοτάκη γι’ αυτό το λόγο έχουν μια σειρά στελέχη τους που παραιτούνται, καθώς και κόμματα, όπως το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ.

Ότι γίνεται στην Ευρώπη με τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και την Αριστερά, αυτό τους καλέσαμε να κάνουμε και στην Ελλάδα, για να αντιταχθούμε στην ακροδεξιά και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας.

Υπάρχει και ένα θέμα με την ΝΔ. Παρέχει έμμεση στήριξη και μάλιστα με κορυφαία της στελέχη στον κ. Γεωργιάδη Νίκο που έχει καταδικαστεί για πολύ σοβαρό αδίκημα και μάλιστα έδωσαν κατάθεση. Ας μιλάνε λίγο πιο σεμνά και ας λένε λιγότερα.

  • Για τις δημοσκοπήσεις

Υπάρχουν πολλές δημοσκοπήσεις που δείχνουν διαφορές, αλλά υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που δείχνουν 3% τη διαφορά. Πρέπει όμως να πούμε ότι βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις, τις αξιολογούμε αλλά η μεγάλη δημοσκόπηση είναι στην κάλπη. Δεν μας προβληματίζουν, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι από τον Αύγουστο και μετά έχουν γίνει πολλά θετικά, τώρα θα προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία και μέσα στον Απρίλη θα νομοθετηθούν και οι 120 δόσεις για τα Ασφαλιστικά Ταμεία και την Εφορία. Ο κόσμος υπέφερε πολύ και τις περιμένει, οφείλουμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας.

  • Για τις αντιδράσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών

Πλέον αρχίζουμε και βλέπουμε τα θετικά της Συμφωνίας, από την επανεξέταση των βιβλίων μέχρι και την αποκατάσταση των εμπορικών συνεργασιών. Εκτιμούμε ότι σταδιακά αποκαθίσταται η κανονικότητα.

 

 

ροη ειδησεων