Αρχική Κοινωνία Fake news του ΠΑΜΕ με την περιφερειακή διευθύντρια των My Μarket

Fake news του ΠΑΜΕ με την περιφερειακή διευθύντρια των My Μarket

Τον γύρο μερίδας ΜΜΕ κάνει η ψευδής είδηση σύμφωνα με την οποία η πρώην περιφερειακή διευθύντρια των My Market, που απαιτούσε από τους εργαζόμενους να χαμογελάνε, σχετίζεται με «συνδικαλιστική παράταξη» του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Η πηγή του παραπάνω ισχυρισμού είναι ο Αλ. Αρβανιτίδης, μέλος του ΠΑΜΕ στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ενώ η «είδηση» αναπαρήχθη και σε διαδικτυακή ανάρτηση του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Μπέση.

Ο τελευταίος προσθέτει ότι η πρώην προϊστάμενη της αλυσίδας supermarket βρέθηκε πρόσφατα και στην Καλαμάτα, στα πλαίσια του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ που ματαιώθηκε εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης του ΠΑΜΕ με την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Οι αναφορές αυτές δημοσιεύτηκαν από το notioanatolika.gr και, ακολούθως, διαδόθηκαν χωρίς παραπέρα διασταύρωση από πλειάδα ιστοσελίδων, από τις οποίες δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι… ναυαρχίδες των αντιπολιτευόμενων στην κυβέρνηση ΜΜΕ όπως το liberal.gr, το tanea.gr, το in.gr και το iefimerida.gr.

«Ουδεμία σχέση με την παράταξη και τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση», Παναγιώτης Κυριακούλιας,  διέψευσε κατηγορηματικά ότι η εν λόγω διευθύντρια είχε οποιαδήποτε σχέση με την ΕΑΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε επικοινωνία του με το left.gr.

Σύμφωνα με τον κ.Κυριακούλια, η πρώην περιφερειακή διευθύντρια των My Market δεν έχει εκλεγεί ποτέ σύνεδρος, σε κανένα συνέδριο της ΟΙΥΕ και «απλά είχε ψηφίσει, μεταξύ περίπου 6.000 ακόμα συμμετεχόντων, στις εκλογές του κλαδικού σωματείου».

Ο ίδιος, κάνει λόγο για προβοκάτσια του ΠΑΜΕ μπροστά στο αδιέξοδο που το έχει οδηγήσει η τακτική της διάλυσης όλων των διαδικασιών που δεν μπορεί να ελέγξει.

«Άλλωστε ούτε το ΠΑΜΕ έθεσε κάποιο θέμα στο πρόσφατο συνέδριο (σ.σ.: το οποίο διαλύθηκε), γιατί απλούστατα, δεν υπάρχει», συμπληρώνει ο κ. Κυριακούλιας, παραπέμποντας και στη σχετική ανάρτηση της παράταξης στο facebook:

«Είδηση» ενάντια στη… λογική

Το ψευδές της είδησης επιβεβαιώνει ακόμα και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΙΥΕ, Δημ. Καραγεωργόπουλος, ο οποίος επίσης δεν σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική δήλωση του, αναφέρει: «Εγώ δεν έχω συμφέρον να υπερασπιστώ το ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια άλλη παράταξη, αλλά η κοινή λογική λέει ότι από τη στιγμή που η ΟΙΥΕ δεν έκανε συνέδριο (λόγω διάλυσης από το ΠΑΜΕ), πως θα μπορούσε οποιοσδήποτε εργαζόμενος από σωματείο μέλος της ΟΙΥΕ να έχει εκλεγεί σύνεδρος στη ΓΣΕΕ;

Επίσης γνωρίζω ότι έγινε έρευνα στα μητρώα της ΟΙΥΕ και η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ήταν απλό μέλος μεταξύ χιλιάδων άλλων μελών στο Συνδικάτο Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής. Είχε γραφτεί ως μέλος όταν ήταν απλή εργαζόμενη του πρώην Βερόπουλου, τότε που γινόταν η μεταβίβαση της επιχείρησης και εγγράφονταν μαζικά οι εργαζόμενοι για να σώσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Η εργασιακή της εξέλιξη βέβαια ήταν απροσδόκητη…».

ροη ειδησεων