Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις "Το φαγοπότι στον ΟΑΣΘ όργιο σπατάλης και διαφθοράς- Ασυγκίνητοι οι εισαγγελείς"

«Το φαγοπότι στον ΟΑΣΘ όργιο σπατάλης και διαφθοράς- Ασυγκίνητοι οι εισαγγελείς»

 

«Τα στοιχεία για τον ΟΑΣΘ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με αυτά που υπάρχουν ακόμα, είναι παρανυχίδα μπροστά στο πάρτυ που γινόταν, είναι η κορυφή του παγόβουνου μόνο. Όργιο σπατάλης και διαφθοράς και μας κουνάνε και το δάχτυλο χωρίς να ντρέπονται», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», ο άμισθος πρόεδρος του ΟΑΣΘ και οικονομολόγος Στέλιος Παππάς.

Η συνέντευξη δόθηκε μία μέρα μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΟΑΣΘ που αποκάλυψε τα ρουσφέτια τα οποία απαιτούσαν βουλευτές και στελέχη της ΝΔ από τον οργανισμό.

Η συνέντευξη

  • Τι γίνεται με τους βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη;

Κοιτάξτε, μην με πιέζουν και ρωτάνε επίμονα αν έχω λίστα, γιατί δεν έχω λίστα, έχω τις επιστολές των βουλευτών που ζητάνε ρουσφέτια. Όποιος δει επιστολή θα του ανέβουν τα μαλλιά του ως τον ουρανό, δηλαδή γράφουν: «σας δίνω αυτή την λίστα και παρακαλώ να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας…»!

Ο καθένας βουλευτής της ΝΔ ήταν ένα ΑΣΕΠ μόνος του.. υπάρχει βουλευτής που έλεγε στους εργαζόμενους, «ξέρετε τι έχω κάνει εγώ για σας, κάντε και σεις αυτό για μένα..»!

Υπήρχε ένα απίστευτο φαγοπότι σε βάρος του δημόσιου πλούτου, δεν υπήρχε τέλος σ’ αυτό. Κάποιος απλός πολίτης, επειδή δεν υπήρχε κράτος, πήγαινε σε έναν γνωστό του βουλευτή, για να βρει μια δουλίτσα να μπει κάπου, αλλά ο βουλευτής εκμεταλλευόμενος τη συνολική δομή και το καθεστώς που υπήρχε, χρησιμοποιούσε τους ανθρώπους. Όσοι διοικούσαν με απίστευτες συμβάσεις, με απίστευτα λεφτά, την περίοδο 2010-2014 που ο λαός ήταν στο πάτωμα, πλήρωσαν, δηλαδή,  το κράτος πλήρωσε 765 εκατ. για την συντήρηση του Οργανισμού, μόνο για πέντε χρόνι. Χωρίς να κάνουμε αναπροσαρμογή σε τρέχουσες τιμές από το 1990 το κράτος έχει πληρώσει σε ιδιώτες 2.054.000.000!

  • Τι γίνεται με τον συνεταιρισμό τους;

Είναι πολύ απλό. Έρχονται και μας ζητάνε να πληρώσουμε ενοίκιο στον συνεταιρισμό τους, γιατί εδώ που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή είναι ιδιοκτησία τους. Τα εργοτάξιά μας είναι δική τους ιδιοκτησία, ως ΟΑΣΘ δεν έχουμε κανένα ακίνητο. Και καλούμαστε να πληρώσουμε ενοίκιο, που; Στον συνεταιρισμό των μετόχων του Οργανισμού! Και μας κάνουν και αγωγή. Απαντώ όταν μιλώ μαζί τους ότι το ενοίκιο, καταρχήν, που μας ζητάτε είναι υπερδιπλάσιο από τα υπάρχοντα στην αγορά και δεύτερον, υπάρχει πρόβλημα με την περιουσία και πως αποκτήθηκε αυτή η περιουσία, με πόρους που πλήρωνε το κράτος έφτιαξαν περιουσία και τώρα μας της νοικιάζουν. Κάνουν αγωγή, πάμε στην αγωγή και την απέσυραν!

Άλλη αγωγή…υπάρχει η ιστορία με τα 29 εκατ. ευρώ που χρωστούσαν στους εργαζόμενους και στις ασφαλιστικές τους εισφορές. Πάνε στην πρώτη δίκη και ζητούν να παραστώ. Αναβάλλεται και προσέρχομαι στην εξ αναβολής δίκη και ξαφνικά ο δικηγόρος τους ζητά ξανά αναβολή γιατί «δεν είχε ενημερωθεί»!

Έχω εξοργισθεί με την κ. Σπυράκη και κ. Καραμανλή που μου κάνουν ερωτήσεις για διαφάνεια στον Οργανισμό. Τους ενημερώνω ότι δεν δεχόμαστε ούτε μύγα στο σπαθί μας τώρα εδώ. Μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί αναστάτωση στους εργαζόμενους γιατί κάποιοι από αυτούς με τα ρουσφέτια έχουν ήδη προσληφθεί, δεν θα τους κάνω μπαλάκι, θέλω να τους προστατεύσω.

Να έρχεται η κ. Σπυράκη που έκοβε τις ειδήσεις για λόγους «εθνικής περηφάνειας» και δεν ξέρω τι άλλο, και να μου μιλάει για διαφάνεια όταν εδώ έκαναν πάρτυ οι βουλευτές τους; Έχω όλα τα στοιχεία, ο κ. Ορφανός, ο λαλίστατος κ. Γκιουλέκας, η λαλίστατη κ. Ράπτη, ο επίσης λαλίστατος κ. Καράογλου με τα 80 άτομα… μην μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί. Να τα έχουν υπόψη τους, όποιος τολμήσει να ξαναγγίξει το θέμα θα τον βγάλουμε στη σέντρα. Αυτά τα χαρτιά τα έχω μήνες στο γραφείο μου και δεν τα βγάζω για να μην υπάρξει πρόβλημα στους εργαζόμενους που δεν φταίνε σε τίποτα, αλλά δεν θα αφήσω να εκμεταλλεύονται αυτή την ευαισθησία μας.

Απλό νούμερο για να αντιληφθείτε τι γινόταν: Επενδύσεις με επιτόκια 500% και 600% το χρόνο. Έχω μιλήσει κατ’ επανάληψη για κοινωνικό, πολιτικό, επιχειρησιακό και οικονομικό σκάνδαλο και δεν συγκινείται καμία δικαιοσύνη να με καλέσει και να με ρωτήσει τι είναι αυτά που καταγγέλλω. Να με καλέσουν! Έχουμε ήδη στείλει στον εισαγγελέα κάποια στοιχεία, αλλά δεν με καλούν και ακόμη δεν έχουμε στείλει όλα τα στοιχεία. Προσφύγαμε και στην Οικονομική Δικαιοσύνη και έχουμε και συνέχεια.

Επαναλαμβάνω για να το ακούσουν όλοι: Είμαι άμισθος πρόεδρος, έχω δώσει όλα τα φορολογικά και περιουσιακά μου στοιχεία στη δημοσιότητα. Να τα γνωρίζουν όλοι και να τα ελέγχξουν και όταν φύγω. Δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου.

 

 

 

 

ροη ειδησεων