Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις "Ο λαός γνωρίζει τι σημαίνει ο όλεθρος που λέγεται Μητσοτάκης από το...

«Ο λαός γνωρίζει τι σημαίνει ο όλεθρος που λέγεται Μητσοτάκης από το παρελθόν»

«Όσο περνάνε οι μέρες ο κόσμος αισθάνεται και συνειδητοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος να έρθει ο όλεθρος που λέγεται «νεοφιλελευθερισμός και Μητσοτάκης». Δεν τον έχει δοκιμάσει για πρώτη φορά τον Μητσοτάκη ο ελληνικός λαός. Έχει κακές εμπειρίες από αυτούς, ξέρετε τι έχει κάνει από το 1990 – 1993″, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής στον ΑΝΤ 1.

Σχετικά με την επίσκεψη Κατρούγκαλου στην Τουρκία

Στα εθνικά ζητήματα θεωρώ ότι υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία από όλους τους Έλληνες πολίτες και πολιτικούς. Δεν υπάρχει ενδοτική πολιτική από κανέναν. Δεν πιστεύω ότι ο Κατρούγκαλος και κανένας Έλληνας πολιτικός θα συνηγορούσε σε κάτι ενδοτικό, τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν θα τις δεχτώ ως ανησυχία και τίποτα παραπάνω. Θέλω να πω το εξής, ότι δεν θα δεχόμουν από κανέναν υπουργό της Ελλάδας να καθορίσει μια πολιτική που δεν συνάδει με την εθνική γραμμή. Έχουμε χαράξει μια πολιτική στα πλαίσια των συνεννοήσεων και των συνεργασιών με την Κύπρο, με την Αίγυπτο, με το Ισραήλ που επί της ουσίας αυτή η πολιτική μας έβαλε την Τουρκία σε μεγάλη ανησυχία και δυσκολία, αισθάνεται αποπνικτικά σήμερα η χώρα αυτή. Από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία υποχώρηση από την εθνική γραμμή.

Η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό έχει βάλει σε απομόνωση την Τουρκία. Όσα έλεγαν πριν από λίγο καιρό ότι τους ανήκει η Κρήτη μέχρι και η Γαύδος, έχουν τελειώσει. Ακούμε τις οριοθετήσεις που κάνει μόνη της σχετικά με την ευρύτερη περιοχή και ουσιαστικά αυτή είναι η αντίδρασή της γιατί βρίσκεται σε απομόνωση. Αντί λοιπόν να ισχυριζόμαστε αυτό, κάνουμε συζήτηση επάνω στο το είπε ο Τσαβούσογλου και τι λένε στην Τουρκία οι άλλοι. Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τις δηλώσεις τους εδώ και τόσα χρόνια, αν ακούγαμε αυτά που έλεγε ο Ερντογάν ότι θα έπρεπε να αλλάξουμε τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ σήμερα το έχουν πάρει πίσω… δεν γίνεται εξωτερική πολιτική. Κατορθώσαμε εν τοις πράγμασι να βάλουμε την Τουρκία στο καναβάτσο.

Οι αντιδράσεις στον κ. Παππά

Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός Έλληνα αλλά δεν επιτρέπω και σε κανέναν να αμφισβητήσει τον δικό μου πατριωτισμό. Πατριωτισμός είναι να μην επιτρέπεις με τις υπογραφές σου να λέγεται και να αναγνωρίζεται ως «Μακεδονία» μια γειτονική χώρα. Όσοι τώρα αντιδρούν να απαντήσουν πως λεγόταν η χώρα πριν και πως λέγεται τώρα. Αυτό είναι πατριωτισμός.

Να μην ξεχνούν οι Έλληνες και το είπα και στους Έλληνες της διασποράς στην Αμερική, πριν λίγο καιρό, τους ρώτησα: Όταν αναγνώρισαν οι ΗΠΑ την γείτονα χώρα ως Μακεδονία γιατί δεν πήγατε αν στρατοπεδεύσετε 10.000 Έλληνες έξω από τον Λευκό Οίκο για να υπερασπιστείτε αυτό που τώρα σας έχει ενοχλήσει δήθεν;

Για τις εκλογές

Η ΝΔ καταλαβαίνει ότι το κλίμα αλλάζει και παίρνει άλλη διάσταση ενόψει ευρωεκλογών. Όσο περνάνε οι μέρες ο κόσμος αισθάνεται και συνειδητοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος να έρθει ο όλεθρος που λέγεται «νεοφιλελευθερισμός και Μητσοτάκης». Δεν τον έχει δοκιμάσει για πρώτη φορά τον Μητσοτάκη ο ελληνικός λαός. Έχει κακές εμπειρίες από αυτούς, ξέρετε τι έχει κάνει από το 1990 – 1993. Ως εκ τούτου, στις εκπομπές και στα επιτελεία σας κρατήστε μικρό καλάθι γιατί σας διαβεβαιώνω ότι στις «26 θα υπάρξει ανατροπή».

ροη ειδησεων