Αρχική Πολιτική Αυτοδιοίκηση Χρήστος Γιαννούλης: Έργα Τζιτζικώστα; Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Χρήστος Γιαννούλης: Έργα Τζιτζικώστα; Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

«Μέχρι το κομμάτι που υπογράφονται οι συμβάσεις επιδεικνύονται σημαντικές επιδόσεις. Στο κομμάτι της υλοποίησης… ο Θεός να βάλει το χέρι του!».

Αυτό είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, αναφερόμενος στα πεπραγμένα του ανθυποψηφίου του στις επερχόμενες εκλογές Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μιλώντας στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FΜ», ο κ. Γιαννούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως θα επιτευχθεί «αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή προσώπων και αλλαγή διοίκησης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, δήλωσε πως η απόφαση να κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν «εύκολη. Δύσκολη είναι η μάχη», ενώ άσκησε κριτική στον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, για το έως τώρα έργο του, τονίζοντας πως δεν προκύπτει από πουθενά ότι είναι φαβορί για τη νίκη στις εκλογές.

«Ναι, στα στοιχηματικά σάιτ ο κ. Τζιτζικώστας είναι ψηλά. Τι να κάνω τώρα; Πολιτική με τα στοιχήματα; Να παίξουμε την πολιτική στο Λόττο; Δεν είναι Τζόκερ η πολιτική. Στα στοιχηματικά σάιτ, σε κάποιες παρακμιακές σελίδες, που τους αρέσει να ποντάρουν και να στοιχηματίζουν, εκεί ναι. Εγώ δεν έχω δει κάποιο άλλο ισχυρό τεκμήριο περί αυτού. Ξέρετε τι βλέπω; Μια αμηχανία κι έναν φόβο ότι, επειδή υπάρχουν πολλές ανοιχτές υποχρεώσεις ιδιοτελούς χαρακτήρα, πολλά πράγματα που θα τους λείψουν εάν απομακρυνθούν από την εξουσία, προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτό το κλίμα», είπε χαρακτηριστικά.

Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, ο κ. Γιαννούλης υπογράμμισε:

«Ο κ. Τζιτζικώστας ισχυρίζεται ότι σε απόλυτους αριθμούς είναι πρωταθλητής. ‘Ελα όμως που η στατιστική και οι δείκτες δεν δείχνουν μόνο αυτό. Εμείς θέλαμε από την πρώτη στιγμή η αντιπολίτευση προς τον κ. Τζιτζικώστα να μην είναι τουφεκιές στον αέρα. Εφαρμόσαμε μια τεκμηριωμένη ερευνητική προσπάθεια, που στηρίζεται πάνω σε συγκεκριμένα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία».

«Ν’ αναζητήσει ο κόσμος την πραγματική αποτύπωση και τι συμβαίνει στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με μια απλή σχέση. Εξαγγέλλεται ένα έργο, εκφράζεται το ενδιαφέρον, μελετάται, εκπονείται μια μελέτη και μετά πρέπει να υπάρξει υλοποίηση. Είτε είναι για πρόγραμμα, είτε για υποδομές. Μέχρι το κομμάτι που υπογράφονται οι συμβάσεις επιδεικνύονται σημαντικές επιδόσεις. Στο κομμάτι της υλοποίησης… ο Θεός να βάλει το χέρι του!», πρόσθεσε.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και εάν θα επικρατήσει στην προεκλογική εκστρατεία ο, κ. Γιαννούλης απάντησε:

«Εύχομαι να κυριαρχήσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Εννοώ όμως η Συμφωνία. ‘Οχι όλες μου οι γνώσεις, οι φήμες και διαδόσεις γύρω από αυτήν. Εάν θέλουν να κυριαρχήσει η Συμφωνία και να συζητήσουμε επί της ουσίας για το τι προβλέπει, τι κερδίζει η περιοχή και ποιες προοπτικές ανοίγονται, ναι να τα συζητήσουμε. Εάν η συζήτηση θα αφορά τις περικεφαλαίες που έχουν φορέσει κάποιοι ή τον τυχοδιωκτισμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν το θέμα για να χτίσουν ή να ενδυναμώσουν τις καριέρες τους εγώ δεν θα συμμετέχω».

Ερωτηθείς εάν θα πάει στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου ο κ. Γιαννούλης είπε:

«Πάντα πήγαινα. Συντρέχει λόγος να μην πάω; Δεν θα πάω ντυμένος. Δεν θα φορέσω τη σημαία της χώρας μου, να την κάνω ένδυμα ή εσάρπα να την βάλω στους ώμους μου. Δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν ότι η πατρίδα αυτή είναι πατρίδα όλων μας και όχι μόνο αυτών που έχουν έναν πήχη να μετράνε την αγάπη τους».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, πως «ακροδεξιοί θα δημιουργήσουν στις παρελάσεις μια ψεύτικη εικόνα αντιδράσεων», ο κ. Γιαννούλης σημείωσε:

«Δεν θα κάνουν τίποτα περισσότερο από ό,τι έκαναν στο Κιλκίς. Εάν δείτε τα πρωτοσέλιδα των ειδησεογραφικών πόρταλ και σάιτ οι αντιδράσεις ήταν έντονες κατά του Νίκου Παππά στο Κιλκίς. Έτυχε να είμαι εκεί. Ήταν δύο άνθρωποι με βροντερή φωνή. Αυτό δεν πιστεύω ότι δεν θα συμβεί και στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που είτε το οργανώνουν ή χειραγωγούν αυτούς τους ανθρώπους, φανατίζοντας τους και δίνοντας διαφορετική εικόνα από αυτή που είναι η Συμφωνία των Πρεσπών».

ροη ειδησεων