Αρχική Κόσμος Ιράκ (βίντεο): 100 νεκροί από πορθμείο που ναυάγησε στον Τίγρη (upd)

Ιράκ (βίντεο): 100 νεκροί από πορθμείο που ναυάγησε στον Τίγρη (upd)

Γυναίκες και παιδιά που δεν ήξεραν κολύμπι τα περισσότερα θύματα

Τους εκατό φθάνουν οι νεκροί από τη βύθιση πορθμείου που είχε υπεράριθμους επιβάτες στον ποταμό Τίγρη, στη Μοσούλη

Δυστυχώς επέβαιναν και πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους, καθώς επέστρεφαν από την εορτή του Νεβρόζ (η ιρανική Πρωτοχρονιά)

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αμπντέλ Μαχντί, ο οποίος επισκέφτηκε τον τόπο του δυστυχήματος, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την λύπη τους, κάνοντας λόγο για μια «φρικτή τραγωδία».

Ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται διαρκώς.Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών 94 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη βύθιση. Μεταξύ αυτών 19 παιδιά και 61 γυναίκες, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Διασώθηκαν 55 επιβάτες.

Τα περισσότερα από τα θύματα στο φέρι ήταν γυναίκες και παιδιά, που δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν, δήλωσε ο επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας της Μοσούλης Χουσάμ Χαλίλ.

«Το πλοίο βυθίστηκε γιατί μετέφερε μεγαλύτερο από τον επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών», σύμφωνα με τοπικές πηγές ενημέρωσης.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και τραβήχθηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου διακρίνεται το πορθμείο να βυθίζεται στο νερό και ο κόσμος να καλεί σε βοήθεια.

Μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι αρχές άνοιξαν τους υδατοφράκτες προκειμένου να ελαττώσουν την πίεση στο επίπεδο του μεγάλου φράγματος της Μοσούλης. Είχαν εκδώσει προειδοποιήσεις λέγοντας πως οι παραπόταμοι του Τίγρη θα ήταν πιο επικίνδυνοι και η στάθμη του νερού πιο υψηλή.Όμως….

 

ροη ειδησεων