Αρχική Κόσμος Ουτρέχτη: Ενισχύεται το σενάριο της τρομοκρατίας

Ουτρέχτη: Ενισχύεται το σενάριο της τρομοκρατίας

Το σενάριο της τρομοκρατίας εξετάζεται «σοβαρά» την επομένη της επίθεσης με πυρά που σημειώθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι επικεφαλής των ερευνών, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται μια επιστολή η οποία βρέθηκε μέσα στο όχημα του κύριου υπόπτου.

Σε κοινή ανακοίνωση τους, η εισαγγελία και η τοπική αστυνομία διευκρίνισαν πως σ’ αυτό το στάδιο δεν έχουν διαπιστώσει «καμιά προηγούμενη σχέση» ανάμεσα σ’ αυτόν τον τουρκικής καταγωγής ύποπτο και τα θύματα της επίθεσης στο τραμ, η οποία στοίχισε χθες, Δευτέρα, το πρωί τη ζωή σε τρεις ανθρώπους ενώ πέντε τραυματίσθηκαν.

«Έχω να μιλήσω με τον γιο μου από τότε που ήταν έντεκα ετών»

«Mε τον γιο μου έχουμε να μιλήσουμε από τότε που ήταν 11 ετών. Αν το έκανε, θέλω να τιμωρηθεί». Το σενάριο της τρομοκρατίας ενισχύουν και τα παραπάνω λόγια του Μεχμέτ Τανίς, πατέρα του 37χρονου που συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από καταδίωξη επτά ωρών.

Οι αρχές της Ολλανδίας με τη συνδρομή και άλλων χωρών έχουν στρέψει την προσοχή τους στο παρελθόν του τουρκικής καταγωγής υπόπτου, προκειμένου να οδηγηθούν στα πρώτα συμπεράσματα για τα αίτια της επίθεσης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αποκάλυψη Τούρκου επιχειρηματία, ο οποίος ζει στην Ουτρέχτη και γνώριζε τον δράστη. Μιλώντας στην τουρκική υπηρεσία του BBC, ανέφερε ότι ο Τανίς, που γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1981, είχε πολεμήσει στην Τσετσενία.

Υποστήριξε επίσης ότι πριν από λίγα χρόνια είχε συλληφθεί ως ύποπτος για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

ροη ειδησεων