Αρχική Επικαιρότητα Ολλανδία: Πυροβολισμοί σε τραμ στην Ουτρέχτη - Τουλάχιστον ένας νεκρός (upd)

Ολλανδία: Πυροβολισμοί σε τραμ στην Ουτρέχτη – Τουλάχιστον ένας νεκρός (upd)

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος είναι νεκρός, καθώς άγνωστος δράστης πυροβόλησε κατά επιβατών μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, το πρωί της Δευτέρας, ενώ υπάρχουν αναφορές για πολλούς τραυματίες.

Την είδηση για τον νεκρό μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, σύμφωνα με το οποίο, το θύμα είναι καλυμμένο με σεντόνι και κείτεται πάνω στις σιδηρογραμμές ανάμεσα σε δύο βαγόνια. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από την αστυνομία μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η αστυνομία ανέφερε ωστόσο πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα», ενώ συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται την αστυνομία, δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος για την επίθεση.

Οι αρχές έδωσαν οδηγίες στα σχολεία της Ουτρέχτης να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές, ενώ αύξησαν στο μέγιστο το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε όλη την επαρχία της Ουτρέχτης.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως σχετικά με το επεισόδιο. Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί και στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη.

«Πυροβολισμοί μέσα στο τραμ»

«Πυροβολισμοί ρίχθηκαν μέσα σ’ ένα τραμ και άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Ελικόπτερα βρίσκονται επιτόπου και δεν έχουν γίνει συλλήψεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούστ Λανσάγκε.

Η αστυνομία δεν ήταν αμέσως σε θέση να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ούτε να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών.

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως η Πλατεία 24ης Οκτωβρίου, στάση του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης, αποκλείσθηκε ενώ επιτόπου βρίσκονται υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας.

Ο δράστης έχει διαφύγει

Η αστυνομία της Ολλανδίας ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και σε άλλες ζωτικής σημασίας υποδομές της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε επίσης, ο δράστης της επίθεσης, με τουλάχιστον έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες σε βαγόνι τραμ στο κέντρο της Ουτρέχτης, έχει διαφύγει.

Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στην επίθεση να συμμετείχαν περισσότεροι τους ενός ένοπλοι.

 

ροη ειδησεων