Αρχική Κοινωνία Ματαιώθηκε τελικά το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Ματαιώθηκε τελικά το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Τελικά το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Καλαμάτα δεν ξεκίνησε ποτέ, ενώ σήμερα που ήταν η τελευταία ημέρα, οι σύνεδροι σταδιακά άρχισαν να αποχωρούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, θα προχωρήσει τον Απρίλιο στην προκήρυξη νέου συνεδρίου, σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθούν.

Οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ συνεχίστηκαν και σήμερα Κυριακή, έξω από το συνεδριακό κέντρο της Καλαμάτας, με ανταλλαγή καταγγελιών για νόθους συνέδρους και προσπάθεια ματαίωσης του συνεδρίου για την εξυπηρέτηση παραταξιακών και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κατηγορεί το ΠΑΜΕ, την κυβέρνηση, αλλά και την Αστυνομία ότι είναι υπόλογοι για τη μη πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Από την πλευρά του ΠΑΜΕ, από το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν μέλη του έξω από το ξενοδοχείο ύστερα από κάλεσμα που έγινε χθες το βράδυ.

 

 

Ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, είπε:

«Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν ότι οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων έξω από το χώρο του συνεδρίου, εμποδίζουν να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι  αντιπρόσωποι εργαζόμενοι βρισκόμαστε εδώ απαιτώντας να γίνει συνέδριο των εργατών, χωρίς εργοδότες και «νόθους». Επανειλημμένα και με κάθε τρόπο, ακόμα και με εξώδικα, ζητάμε να ξεκινήσει το συνέδριο με τους γνήσιους αντιπροσώπους. Αν νομίζουν ότι  από την Δευτέρα με διορισμένη διοίκηση θα στρογγυλοκαθίσουν στα γραφεία της ΓΣΕΕ, είναι γελασμένοι».

Επίσης ο Νίκος Μαυροκέφαλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα 53 αντιπροσώπων, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, «δεν μπορούν να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών».

ροη ειδησεων