Αρχική Κόσμος Εισβολή διαδηλωτών στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στη Σερβία (Video)

Εισβολή διαδηλωτών στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στη Σερβία (Video)

Το βράδυ του Σαββάτου, η αστυνομία κατάφερε ν’ απωθήσει τους διαδηλωτές και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης εκτός του κτηρίου της δημόσιας τηλεόρασης της Σερβίας (RTS) χωρίς να χρειασθεί ν’ ασκήσει βία.

Κάποιους από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τους μεταφέρουν έξω, αφού είχαν καθίσει στο πάτωμα και αρνούνταν να εγκαταλείψουν το κτήριο.

Οι ηγέτες του συνασπισμού της αντιπολίτευσης «Συμμαχία για την Σερβία» (SzS) παραμένουν έξω από το κτήριο της RTS όπως και περίπου 500 πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του κόμματος Dveri, Μπόσκο Ομπράντοβιτς, θα παραμείνουν εκεί μέχρι να παραιτηθεί ο Γενικός διευθυντής της RTS ή να δεσμευτεί ότι στο αυριανό (Δευτέρα) κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα φιλοξενηθούν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

«Είναι παράλογο η ενωμένη αντιπολίτευση να διαδηλώνει κατά του Αλεξάνταρ Βούτσιτς επί τρεις μήνες, σε δεκάδες πόλεις της Σερβίας και να μην έχει φιλοξενηθεί κανένας ηγέτης στην δημόσια τηλεόραση», δήλωσε ο Ομπράντοβιτς.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, θ’ απευθύνει διάγγελμα το μεσημέρι, σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο.

ροη ειδησεων