Αρχική Κοινωνία Το υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώνει ότι ο νόμος δεν "ρίχνει στα μαλακά" το...

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώνει ότι ο νόμος δεν «ρίχνει στα μαλακά» το Μάτι

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι θα καλέσει την επιτροπή των κατοίκων από το Μάτι οι οποίοι επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού, προκειμένου να τους ενημερώσει άμεσα και έγκυρα ότι η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ότι ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα.

Ο λόγος που το υπουργείο προχωρεί σε αυτή την κίνηση είναι ότι για αντιπολιτευτικούς λόγους κάποιοι υποστήριξαν ότι με τις αλλαγές του Κώδικα επιδιώκεται να μην τιμωρηθούν αυστηρά όσοι κριθούν υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «το αίτημα για Δικαιοσύνη στη χώρα είναι καθολικό και η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι».

Σύμφωνα με το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα, αναφέρει η ανακοίνωση, η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα» και προσθέτει:

«Όσοι από προχειρότητα ή ιδιοτέλεια παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, τη στιγμή που η διαβούλευση έχει μόλις αρχίσει, εκμεταλλεύονται τον πόνο ανθρώπων που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Η επιτροπή των κατοίκων θα κληθεί στο υπουργείο προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκυρη ενημέρωση».

ροη ειδησεων