Αρχική Πολιτική Ρεκόρ 18ετίας: 27.840 νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

Ρεκόρ 18ετίας: 27.840 νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 27.840 θέσεις εργασίας κατέγραψε το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τον Φεβρουάριο του 2019.

Σημειώνεται ότι αποτελεί επίδοση – ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα από το 2001 έως σήμερα, η οποία καταγράφηκε τον πρώτο μήνα εφαρμογής της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ και της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2019, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 165.110, ενώ οι αποχωρήσεις σε 137.270.

Αχτσιόγλου: Θετικό ρεκόρ – Διάψευση της κινδυνολογίας

Με αφορμή την δημοσίευση της έκθεσης, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς της αύξησης του κατώτατου μισθού, διαψεύδει την κινδυνολογία ότι αυτή θα επέφερε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.

Αντιθέτως, επιβεβαιώνει την θέση της Κυβέρνησης ότι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, πέρα από μοχλό κοινωνικής δικαιοσύνης, συνιστά και αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα ενισχύσει την αύξηση της απασχόλησης».

Μπάρκας: Προχωράμε, με πιο πολλές, πιο σταθερές θέσεις εργασίας

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας, δήλωσε πως «η επίδοση-ρεκόρ που καταγράφει το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της εργατικής πολιτικής της κυβέρνησης».

«Το ισοζύγιο ροών για τον Φεβρουάριο, με 27.840 νέες θέσεις εργασίας, αποτελεί το πιο ατράνταχτο επιχείρημα ενάντια στη λογική της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και της εσωτερικής υποτίμησης», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά η έκθεση του συστήματος Εργάνη για τον Φεβρουάριο του 2019, εδώ.

ροη ειδησεων