Αρχική Πολιτική Η Βούλτεψη έπαθε "Μακελειό"

Η Βούλτεψη έπαθε «Μακελειό»

Ξεπερνώντας σε χυδαιότητα ακόμη και το «Μακελειό», η Σοφία Βούλτεψη, εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίσκεψη του Εβο Μοράλες.

Σε άρθρο της, στο Liberal, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός μιλάει υπό την επήρεια κόκας…

«Οι εικόνες από την χθεσινή εκδήλωση στο Ίδρυμα Νιάρχος προκαλούσαν κάτι μεταξύ αποτροπιασμού και θυμηδίας. Δεν ξέρουμε αν η λατινοαμερικανική ευφορία που επικρατούσε ήταν αποτέλεσμα της… κατανάλωσης φύλλων κόκας (που ο cocalero Μοράλες συνιστά σε όλους, ακόμη και στον… Πάπα), αλλά οι άνθρωποι βρίσκονταν σίγουρα σε άλλους παραδείσους» αναφέρει.

Η Σοφία Βούλτεψη, πέραν της χυδαιότητας, δείχνει και την άγνοιά της, καθώς φέρεται να πιστεύει ότι τα φύλλα κόκας είναι κάτι σαν την …κοκαΐνη.

Οπως γράφει, η δημοσιογράφος Δώρα Μακρή στο Facebook: «Δεν θυμάμαι ποιος έλεγε ότι «όσο μεγαλύτερη είναι η άγνοια τόσο μεγαλύτερος και ο δογματισμός». Η φράση ταιριάζει σε όσους μπερδεύουν τα φύλλα της κόκας με την κοκαΐνη. Ας ρωτήσουν και κανέναν Λατινοαμερικανό από τις Ανδεις να τους εξηγήσει. Εδώ και 8.000 χρόνια το μάσημα των φύλλων χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε quechua, aimara ή chibcha διότι καταπολεμά το αίσθημα της πείνας, βοηθά στη χώνεψη και λύνει το πρόβλημα έλλειψης οξυγόνου από το υψόμετρο. Δεν έχουν καμία βλαβερή επίπτωση στον οργανισμό. Η χρήση τους ξεκινά πριν από τους Ίνκας την περίοδο Tiahuanaco 2000 – 1500 π.Χ. Σήμερα με φύλλα κόκας φτιάχνονται μαρμελάδες, αναψυκτικά, ψωμί και μπύρα. Και επίσης η γνωστή μας Κόκα Κόλα αγοράζει τόνους φύλλων κόκας κάθε χρόνο. Περιέχουν περισσότερο ασβέστιο από το γάλα και περίπου ίδιο φώσφορο με το ψάρι. Οι κονκισταδόρες Ισπανοί στην αρχή θέλησαν να την απαγορεύσουν ( ως άγνωστο φυτό που θα εμπόδιζε τον εκχριστιανισμό των ιθαγενών) αλλά κατέληξαν ότι η διαδεδομένη χρήση της από τους ιθαγενείς στα προϊόντα τους θα εμπόδιζε την κυριαρχία των Ισπανών στη νότια Αμερική.

Η κοκαΐνη είναι ένα κακό χημικό παράγωγο αποτέλεσμα πολλών άλλων ουσιών που προστίθενται όπως για παράδειγμα λίγο τσιμεντάκι! Πέρα από την ασετόνη, το πετρέλαιο κ.α.

Από τα φύλλα δάφνης που μασούσε η έρμη η Πυθία, ίσως τα φύλλα κόκας να ήταν πιο υγιεινά. Θυμάμαι το 1992, ο Φελίπε Γκονθάλεθ δήλωνε δημόσια ότι πίνει τσάι από φύλλα κόκας και σε διεθνή σύνοδο πρότεινε την ανάλυση των φύλλων κόκας για να αποδειχθούν τα διατροφικά και ιατρικά τους οφέλη.

Πιο τολμηρή η πρώην βασίλισσα Σοφία σε επίσημη επίσκεψή της στη Βολιβία μάσησε φύλλα κόκας δημόσια κι ακόμα είναι ζωντανή…»

 

ροη ειδησεων