10.6 C
Athens
Τρίτη, Μάρτιος 26, 2019
Αρχική Κοινωνία Ακραία επίθεση επιχειρηματία στην εφημερίδα της Μυτιληνής, «Πολιτικά»

Ακραία επίθεση επιχειρηματία στην εφημερίδα της Μυτιληνής, «Πολιτικά»

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολιτικά» της Λέσβου για τον σταυρό που τοποθετήθηκε με σκοπό να αποτραπούν οι πρόσφυγες από το να επισκέπτονται την παραλία Απελλή στη Μυτιλήνη, στάθηκε αρκετό για να προκαλέσει τη βίαιη αντίδραση ενός επιχειρηματία του νησιού, γνωστού για τις ακροδεξιές του θέσεις.

Όπως περιγράφει η διευθύντρια της εφημερίδας Βαρβάρα Γκιγκιλίνη, ο επιχειρηματίας εισέβαλε στα γραφεία της εφημερίδας βρίζοντας και απειλώντας την ίδια και τους εργαζόμενους, ενώ επιτέθηκε και εξύβρισε την δημοσιογράφο Νατάσα Παπανικολάου, που είχε κάνει το ρεπορτάζ στο οποίο τονίζεται η απροθυμία των τοπικών αρχών να αναλάβουν την ευθύνη κατεδάφισης του σταυρού που τοποθετήθηκε αυθαίρετα από ομάδα πολιτών.

Μάλιστα, η κ. Γκιγκιλίνη τονίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας «επισκέπτεται» τα γραφεία της εφημερίδας επειδή διαφωνεί με κάποιο άρθρο. Ωστόσο αυτή τη φορά βρισκόταν «πραγματικά εκτός εαυτού», εξηγεί.

«Είναι γνωστός, έχει έρθει πάρα πολλές φορές στο γραφείο, οι απόψεις και οι τάσεις του είναι γνωστές, δεν είναι κάτι καινούριο και ήρθε να μας επιπλήξει για το ρεπορτάζ που κάναμε», εξηγεί η κ. Γκιγκιλίνη, τονίζοντας ότι το ρεπορτάζ ήταν εμπεριστατωμένο και διασταυρωμένο.

«Αυτός ο άνθρωπος δημιουργεί πρόβλημα, είναι γνωστός, δεν είναι κάτι καινούριο και δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε ότι θα γίνει», εξηγεί, εκτιμώντας ότι την ερχόμενη Κυριακή θα γίνουν επεισόδια στο νησί καθώς έρχονται μέλη της Χρυσής Αυγής από την Αθήνα και τη Χίο για να παρευρεθούν σε αγιασμό που θα γίνει στο σημείο.

«Δεν μπορούν να παίρνουν ένα σύμβολο και να εμπλέκουν μέσα θρησκείες, έθνη, κράτη, ιδεολογίες για να περάσουν ένα μήνυμα», καταλήγει η κ. Γκιγκιλίνη και όπως ανακοίνωσε θα προσφύγει τις επόμενες μέρες στη Δικαιοσύνη.

Η “Δημοκρατική Μυτιλήνη” για την επίθεση εναντίον της εκδότριας της εφημερίδας “Πολιτικά”

Η Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» πληροφορήθηκε την επίθεση εναντίον της εκδότριας της εφημερίδας “Πολιτικά”. Με αφορμή αυτήν τη υπόθεση δηλώνει τα παρακάτω:

– Καταδικάζει χωρίς αστερίσκους τη συγκεκριμένη επίθεση η οποία όμως σημειώνουμε πως αποτελεί συνέχεια άλλων επιθέσεων σε βάρος ανθρώπων της ενημέρωσης αλλά και γενικότερα σε βάρος του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και της δημόσιας κριτικής στον τόπο μας. Επιθέσεις που στο σύνολο τους παραμένουν παρά την προσφυγή στη δικαιοσύνη ατιμώρητες,

– Καλούμε όλους τους υποψήφιους για τις εκλογές της 26ης Μαΐου σε όλους τους βαθμούς της αυτοδιοίκησης στη Λέσβο, δημόσια να καταδικάσουν όλες αυτές τις επιθέσεις υπερασπιζόμενοι βασικά δημοκρατικά δικαιώματα όπως αυτά της ελευθερίας έκφρασης, της πληροφόρησης και της ενημέρωσης.

– Σημειώνουμε ότι η μη καταδίκη τέτοιων ακραίων πράξεων αποτελεί συνενοχή στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» αγωνίζεται για να παραμείνει η Μυτιλήνη πόλη της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. Και αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο. Καλούμε τη Δικαιοσύνη και τους άλλους αρμόδιους κρατικούς φορείς να λειτουργήσουν. Η σιωπή και η ανοχή αποτελούν συνενοχή σε συντελούμενα εγκλήματα αλλά και σε αυτά που σχεδιάζονται να ακολουθήσουν με στόχο μια προεκλογική ατζέντα βίας.

Γνωστός γνώριμος της αστυνομίας ο… μουσαφίρης της εφημερίδας

Ο επιχειρηματίας ο οποίος… έκανε «ντου» τα γραφεία της εφημερίδας δεν είναι άλλος από έναν παλιό γνώριμο στα ΜΜΕ και όχι μόνο, Χρήστο Πουλέλλη. Του επιχειρηματία που τον περασμένο Απρίλιο είχε… «συλληφθεί» από τον φακό να πετάει αντικείμενα εναντίον συγκέντρωσης προσφύγων στη Λέσβο.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία για την εμπλοκή του στη φασιστική επίθεση κατά των προσφύγων και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

Όπως είχε αποκαλυφθεί τότε, ο Πουλέλλης «διαφήμιζε» διαδκτυακά την κάρτα μέλος της ΝΔ που του ανήκε, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις όσους τον ταυτίζουν με τη Χρυσή Αυγή. «Και για να τελειώνουμε με την καραμέλα περί Χρυσής Αυγής κλπ. Όποιος ξαναγράψει κάτι για μένα κατ’ ευθείαν μήνυση στον εισαγγελέα! Τα ψέματα τελείωσαν…», έγραφε τότε χαρακτηριστικά.

Πλέον, ο ίδιος εμφανίζεται σε φωτογραφία (δεξιά) της κοπής πίτας της δημοτικής κίνησης Ελεύθεροι Πολίτες.

Πρόκειται για την ίδια οργάνωση, που σε ανάρτησή της στο facebook, υποστηρίζει ότι «οι Ελεύθεροι Πολίτες […] έχουμε ως πρώτιστο έργο μας την ανέγερση του Σταυρού του Κυρίου σε περίοπτη θέση στην πόλη μας. Το έργο αυτό, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί όχι μελλοντικά και αόριστα, αλλά το ίδιο βράδυ των εθνικών εκλογών, που λογικά κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν, όταν, δηλαδή ο λαός μας θα εορτάζει την Ανάσταση και απελευθέρωσή του από την σημερινή αριστερόστροφη αυταρχική και μαρξιστική τυραννία, η οποία, ακριβώς λόγω της αντιχριστιανικής της ιδεοληψίας, μισεί θανάσιμα, πολεμά και αντιστρατεύεται καθετί Ελληνικό και Χριστιανικό στοιχείο του πολιτισμού μας».

 

ροή ειδήσεων