Αρχική Πολιτική Αυτοδιοίκηση Γιαννούλης: «Φτωχός συγγενής» ο νομός Κιλκίς για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Γιαννούλης: «Φτωχός συγγενής» ο νομός Κιλκίς για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

«Σαν φτωχό συγγενή φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τον νομό Κιλκίς ο Απόστολος Τζιτζικώστας», καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης.

«Δεν φτάνει που ο νομός Κιλκίς έχει τον μικρότερο προϋπολογισμό από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2021, με βάση τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθυστερεί σημαντικά και η υλοποίηση των σχετικών έργων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη της περιοχής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει ο κ. Γιαννούλης, «είναι ενδεικτικό ότι για την προώθηση της απασχόλησης στο Κιλκίς έχουν προϋπολογιστεί 1,08 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά έχουν εκταμιευθεί μόλις 176 χιλιάδες. Για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, από τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ πληρώθηκαν μόλις 308 χιλιάδες, ενώ για την καταπολέμηση της φτώχειας και την κοινωνική ένταξη, από τα 2,4 εκατομμύρια έχουν πληρωθεί 1,1 εκατ. ευρώ».

«Και ποιος μπορεί να αποκλείσει από την Τεχνολογία και την Καινοτομία τον νομό Κιλκίς;» διερωτάται ο Χρήστος Γιαννούλης και σημειώνει ότι, από τον προϋπολογισμό των 2 εκατομμυρίων για τον συγκεκριμένο τομέα, έχουν εκταμιευθεί μόλις 35 χιλιάδες ευρώ.

«Δεν είναι αυτό το όραμα μας ούτε για το Κιλκίς, ούτε συνολικά για την Κεντρική Μακεδονία. Αφήνουμε πλέον πίσω εννέα χρόνια στασιμότητας και αδράνειας και κοιτάμε μπροστά, για μια Κεντρική Μακεδονία της συνανάπτυξης και της οικονομικής και κοινωνικής προόδου», καταλήγει.

ροη ειδησεων