Αρχική Κοινωνία Υπουργείο Παιδείας: Από σήμερα οι απουσίες στο σχολείο «μετράνε» κανονικά

Υπουργείο Παιδείας: Από σήμερα οι απουσίες στο σχολείο «μετράνε» κανονικά

Τον περασμένο μήνα, κι ενώ η εποχική γρίπη βρισκόταν σε πλήρη έξαρση, είχε εκδοθεί εγκύκλιος, με την οποία οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απαλλάσσονταν από τις απουσίες λόγω γρίπης.

Είχαν, βέβαια, την υποχρέωση να προσκομίσουν σχετική ιατρική γνωμάτευση.

Τώρα, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει πως οι απουσίες υπολογίζονται και πάλι κανονικά.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, προηγήθηκε συνεννόηση με τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές. Από σήμερα, λοιπόν, 13 Μαρτίου, ισχύει και πάλι το σύστημα δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν η πρώτη, κατά την οποία το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), διαπίστωσε μείωση των ιατρικών επισκέψεων λόγω συμπτωμάτων γρίπης.

Συγκεκριμένα, για κάθε 1000 επισκέψεις, οι 50 αφορούσαν τέτοια συμπτώματα, ενώ τις 3 προηγούμενες εβδομάδες, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν μεταξύ 70 και 100.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι επιδημιολόγοι δεν υποστηρίζουν ότι η δραστηριότητα της γρίπης εισέρχεται σε φάση ύφεσης. Το «κύμα» αναμένεται να διαρκέσει ως το τέλος του μήνα.

Μέχρι και τις 3 Μαρτίου, είχαν αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ 337 σοβαρά κρούσματα, εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης και 111 θάνατοι από επιπλοκές του ιού.

Στις ηλικίες από 0 έως 19 ετών έχουν αναφερθεί 20 σοβαρά περιστατικά γρίπης.

ροη ειδησεων