Αρχική Πολιτική Κατσέλη: Δεν θα είμαι υποψήφια, ούτε στις ευρωεκλογές, ούτε στις εθνικές εκλογές

Κατσέλη: Δεν θα είμαι υποψήφια, ούτε στις ευρωεκλογές, ούτε στις εθνικές εκλογές

«Δεν θα είμαι υποψήφια, ούτε στις ευρωεκλογές ούτε στις εθνικές εκλογές”, δήλωσε η Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στον ρ/σ News 24/7, κι έτσι διέψευσε τις φήμες περί του αντιθέτου.

Όπως υπογράμμισε, θα παραμείνει παρούσα στα πολιτικά δρώμενα, τονίζοντας, ωστόσο, χαρακτηριστικά: «Δεν θα συμμετέχω ενεργά στη μάχη του σταυρού».

Η συμπρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Ευημερία και Ισότητα σε μια βιώσιμη Ευρώπη, επέκρινε το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι, που δεν συμμετείχαν στην πρωτοβουλία για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη και ατυχή την απόφασή τους.

«Η προοδευτική συμμαχία που πήρε την πρωτοβουλία, είναι της ιδίας πολιτικής οικογένειας με το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι. Έπρεπε να ηγηθούν της εκστρατείας και να καλέσουν εκείνοι τα κόμματα και τους πολίτες. Δεν βοηθάει η εσωστρέφεια, όταν οι προκλήσεις είναι τεράστιες», επεσήμανε.

Σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, είπε:

«Θα μπορούσαν εδώ και καιρό να είχαν γίνει κινήσεις από τις τράπεζες: Να κινητοποιηθούν, ώστε να παίρνουν αποφάσεις πολύ πιο γρήγορα για το ύψος των δανείων. Για παράδειγμα, ένα δάνειο πρέπει να καταγγελθεί οριστικά, ώστε οι τράπεζες να κάνουν ένα κούρεμα».

«Η εθελοντική εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας της ΤτΕ είναι αναποτελεσματική», πρόσθεσε και επέρριψε ευθύνες στον Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι θα έπρεπε να προχωρήσει πιο τολμηρά.

«Έχει αφεθεί το ζήτημα εδώ και πολύ καιρό στη βούληση των τραπεζών και η ίδια η κυβέρνηση, εδώ κι έναν χρόνο, έπρεπε να πάρει αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση», συμπλήρωσε και συνέχισε:

«Ο νόμος Κατσέλη δεν έπρεπε ν’ ‘’ανοίξει’’, εάν δεν είχε συμφωνηθεί ένα εναλλακτικό σχέδιο. Νομίζω ότι ήταν λάθος ν’ ανοίξει αυτό το θέμα κάτω από την πίεση των τραπεζών. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει δικαστική ρύθμιση οφειλών, διότι ο οφειλέτης έχει ανεξάρτητο διαιτητή. Αν φύγει η δικαστική προστασία, η πλατφόρμα θα πρέπει να εγγυάται την προστασία του οφειλέτη».

Κατ’ εκτίμησή της, αίροντας την δικαστική προστασία, αυτήν τη στιγμή και «μέχρι τον Σεπτέμβριο, υπάρχει παντελής έλλειψη προστασίας». Δεν απέκλεισε, μάλιστα, σε αυτό το διάστημα, να γίνουν και πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας, καθώς, όπως είπε, είναι στη ευχέρεια των τραπεζών.

ροη ειδησεων