Αρχική Κοινωνία "Η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα"

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα»

Ο τεράστιος όγκος της δίκης ευθύνεται για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε στην ΕΡΤ1 η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

«Η δίκη δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα», δήλωσε, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «άριστη» ως τώρα.

Σ’ έναν χρόνο από τώρα αναμένεται η ολοκλήρωση της δίκης

«Το καλοκαίρι του 2020 είναι η πιο απαισιόδοξη εκδοχή», είπε και συμπλήρωσε: Eυελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθεί ως τις αρχές του έτους. Μέχρι τώρα έχουμε πέσει έξω στις μέχρι τώρα προβλέψεις μας. Θα προτιμήσουμε να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας, οπότε ας πούμε έναν χρόνο από τώρα για να είμαστε ακριβείς».

«Πέρα των τριών υποθέσεων -δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επίθεση στο ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες- που αποτελούν το σκελετό του κατηγορητηρίου υπάρχουν άλλες 100 και πλέον υποθέσεις που αφορούν επιθέσεις που είχε πραγματοποιήσει η Χ.Α. από το 2008 ως και το 2013 που ασκήθηκαν οι διώξεις. Ο όγκος δικαιολογείται αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν πάνω από 100 δικογραφίες», επισήμανε.

«Αν σκεφτεί κανείς ότι σε κάθε υπόθεση πρέπει να καταθέσουν μάρτυρες: οι παθόντες, οι αστυνομικοί που επιλήφθηκαν κ.ά., δημιουργείται ένας τεράστιος όγκος. Ο όγκος αυτός συνεχίζεται και αναφορικά με τα αποδεικτικά μέσα, δηλαδή, τα έγγραφα», εξήγησε η κ. Τομπατζόγλου και πρόσθεσε:

«Έχουμε φτάσει 4 χρόνια μετά, σε μια διαδικασία που μέχρι τώρα ήταν άριστη. Με τις δύο πλευρές να ασκούν τα δικαιώματα που τους παρέχει ο νόμος στο έπακρο. Να μην έχει στερηθεί κανείς τίποτα, όπως και έπρεπε να γίνει».

Η δίκη δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα

«Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τον κόσμο που διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση. Η δίκη πλέον διεξάγεται 14 φορές το μήνα και είναι λογικό, λόγω του όγκου που σας ανέφερα, να πρέπει να δοθεί μια προσοχή από όλους. Η δίκη δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα. Οι μοναδικές καθυστερήσεις ήταν στην αρχή όπως οι δικονομικές ενστάσεις των χρυσαυγιτών, ή η απεργία των δικηγόρων που διήρκεσε 6 μήνες», σημείωσε και εξήγησε εκ νέου:

«Τα παράλογα αιτήματα των χρυσαυγιτών στο πλαίσιο της τακτικής έχουν απορριφθεί όπως για παράδειγμα να κληθεί ο κ. Δένδιας για μάρτυρας. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στα έγγραφα».

«Ως πολιτική αγωγή τα έγγραφα που προσκομίσαμε ανάλωσαν 7 ή 8 συνεδρίες δηλαδή λιγότερο από έναν μήνα. Τα έγγραφα που εισέφεραν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι 68 τον αριθμό, δαπάνησαν πέντε μήνες διεξαγωγής από τη δίκη. Κάποιοι έφεραν χιλιάδες ερωτήσεις» είπε και επισήμανε:

«Οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να δείξουν ότι διώκονται για τον δήθεν αντισυστημικό πολιτικό τους λόγο και ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη. Η υποκρυπτόμενη αιτία για μας είναι η καθυστέρηση και η δημιουργία σύγχυσης διότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά εναντίον τους. Επιχείρησαν μέσω αυτής της τακτικής να ξεχαστούν τα στοιχεία που καταδεικνύουν την ενοχή τους».

Το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και οι μάρτυρες δεν θα αφήσουν καμία αμφιβολία

Η κ. Τομπατζόγλου υποστήριξε ότι: «Το σύνολο του αποδεικτικού υλικού σε συνδυασμό με τους μάρτυρες και τους μάρτυρες υπεράσπισης που θα ακολουθήσουν δεν θα αφήσουν καμία αμφιβολία και όχι μόνο στο δικαστήριο γιατί οι δικαστικές αποφάσεις ελέγχονται και από το αίσθημα περί δικαίου. Μ’ ενδιαφέρει πάρα πολύ ν’ αντιληφθεί και ο κόσμος ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση. Νομικά ως πολιτική αγωγή δεν έχουμε κάτι να φοβόμαστε. Είμαστε αισιόδοξοι».

Αναφορικά με την επίθεση στη Φαβέλα, εξήγησε: «Η επίθεση στην Φαβέλα αφορούσε το χώρο, τα άτομα που ήταν εκεί και το αντιφασιστικό κίνημα, όχι προσωπικά σ’ εμένα. Εκτός από εμένα ήταν άλλα πέντε άτομα εκεί. Χτυπηθήκαμε όλοι σφοδρά, με στόχο τη φίμωσή μας. Πώς τολμήσατε να έρθετε στον Πειραιά, έλεγαν οι επιτιθέμενοι, κάτι που είναι ενδεικτικό του πόσο είχε ενοχλήσει την παρουσία ενός αντιφασιστικού χώρου, αυτού της Χ.Α. Υπήρχε και πρόθεση φυσική μας εξόντωσης».

Πηγηavgi.gr

ροη ειδησεων