Αρχική Κόσμος Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στη Βενεζουέλα

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Telesur αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις περισσότερες πολιτείες της Βενεζουέλας και σχεδόν σε όλες τις συνοικίες του Καράκας -όμως όχι σε όλες.

Το blackout κράτησε περίπου 20 ώρες -από τις 5 μ.μ. χτες το απόγευμα (Πέμπτης)

Υπενθυμίζεται ότι βυθίστηκε στο σκοτάδι σχεδόν η μισή χώρα αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας Καράκας, και ο μεν πρόεδρος Μαδούρο επέρριψε τις ευθύνες σε αμερικανόφιλους σαμποτέρ, ο δε «πρόεδρος» Γκουαϊδό επέρριψε τις ευθύνες στη φθορά των υδροηλεκτρικών έργων και στην ανικανότητα του Μαδούρο

Ηλεκτρικό ρεύμα υπάρχει πλέον στις περισσότερες συνοικίες της πρωτεύουσας Καράκας, στη γειτονική πολιτεία Μιράντα και σε ανατολικές πολιτείες.
Πρόκειται για ένα blackout, το οποίο τα μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως το μεγαλύτερο που έχει πλήξει ποτέ τη χώρα.

Ο πρόεδρος Νκολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι σήμερα θα είχαν γενική αργία οι περισσότεροι τομείς, επειδή υπήρχε και πρόβλημα μετακίνησης.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης συνεχίζεται πάντως και οξύτερο πρόβλημα έχουν τα νοσοκομεία. Υπήρξαν επίσης ουρές στα πρατήρια βενζίνης και προβλήματα στα αεροδρόμια της χώρας

Οι διακοπές ρεύματος δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, γιατί ενώ η χώρα είναι πετρελαιοπαραγωγός, για την δική της ηλεκτροδότηση στηρίζεται σε υδροηλεκτρικά έργα που λόγω της οικονομικής κρίσης πιθανό να μην συντηρούνται επαρκώς. Εντούτοις, αυτό το γενικό blackout ήταν πρωτοφανές.

O Μαδούρο σε tweet ευχαριστεί «τους εργαζόμενους που εργάσθηκαν εντατικά για την αποκατάσταση της βλάβης και το λαό της χώρας που αντιστέκεται στη νέα επίθεση των εχθρών της πατρίδας»

ροη ειδησεων